Kiemelt hírek Sport Szentes

A Cseh testvérek ismét remekül teljesítettek

165 birkózó lépett szőnyegre az év első U17-es (kadet) válogatóversenyén, melynek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adott otthont. A dr. Papp László Birkózó Egyesületet négyen képviselték, és mindenki igyekezett kihozni magából a legtöbbet.
Bíró Barna sajnos nem tudta hozni a megbeszélt súlyt, mert egy nem várt karantén hátráltatta a felkészülését. 80 kg-ba viszont a 75 kg nagyon kevés. Elmondása szerint még így is élvezte a versenyzést. Barna az ötödik helyen végzett.
Megyeri János kicsit elkapkodta a kezdést és olyan nagy hátrányba került, amit később már nem tudott ledolgozni, ezzel a nyolcadik helyen végzett.
Cseh Tamara még serdülő korúként (szabadfogás 69 kg.), szülői engedéllyel indulhatott a versenyen és mondhatni játszi könnyedséggel nyert, ami miatt sok maradt benne, de a győzelmet viszont megérdemelten zsebelte be. Ennek köszönhetően február 20-án részt vehet egy nemzetközi versenyen Ukrajnában.
Cseh Balázs első éves kadett korúként (kötöttfogás 92 kg.) az utóbbi fél évben nagyon nagyot fejlődött, és igen határozott birkózással húga után ő is megnyerte a versenyt.
A döntő pikantériája, hogy Tamara és Balázs egyszerre léptek szőnyegre és egy perc különbséggel lettek mind a ketten bajnokok. Ilyen talán még nem is volt. Az edzőiknek talán jobb volt így, mert csak egyszer kellett izgulniuk, de akkor viszont nagyon.
A Cseh testvérek nagy lépést tettek előre a válogatottság felé, és még két verseny vár rájuk az Európa – és a Világbajnokság előtt.
Gratulálunk mind a négy versenyzőnek és edzőiknek!

Vélemény, hozzászólás?