Kiemelt hírek Szentes

A Deák iskola diákjainak alkotásai a református templomban

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola rajz tagozatos diákjainak „Őszből a télbe” című kiállítása megnyitóját tartották december 7-én a Szentes-Felsőpárti Református templomban. Az intézmény diákjait, a vendégeket Varga Sándorné, az iskola igazgatónője köszöntötte, majd Gilicze Andrásné, a Gyülekezet lelkésze nyitotta meg a tárlatot.

A tiszteletes asszony szólt arról, hogy a festmények láttán számtalan gondolat vetődik fel a nézőben. Például az, hogyan látják a fiatalok az évszakok váltakozását?; vagy mikén ítélik meg a természeti jelenségeket a fiatal alkotók?; továbbá: mennyire érzékelik a tér és idő összefüggéseit?; ; milyen jól tudnak bánni a színekkel?

Beszélt még a tél örömeiről, a tisztaságot jelképező hóról, a szánkózás, az „angyalkázás” felejthetetlen élményeiről – kívánva, hogy részük legyen benne a tél folyamán.

A jól sikerült képek dicsérik a felkészítő tanár munkáját is, Döme Zoltán tanár úr már évek óta foglalkozik úgy diákjaival, hogy kiállításra is alkalmas alkotásig eljussanak tanítványai. Megköszönte a diákoknak, hogy elhozták képeiket a templomba, így a hívők, a látogatók is gyönyörködhetnek majd a szép festményekben.

Varga Sándorné a kiállító diákoknak egy-egy kis ajándékkal köszönte meg a munkáját, és a tanáruk felkészítő tevékenységét is elismerte. A lelkész asszony is ajándékkal kedveskedett az alkotók közül a legjobbaknak, és az iskolának pedig – az eddigi jó kapcsolatot folytatva – 15 pár korcsolyát adott át.

A kiállító diákok: Bakos Zsolt, Benedek Máté, Dunai Dominika, Fodor Réka, Gránicz Imre, Gut Csenge, Kassai Zsanet, Koncz János, MIzere Noémi, Nagy Csaba, Németh László, Schimdt Brenda, Szentgyörgyi Zoltán, Szűcs Patrik és Vadász Viktória.

Az iskola diákjai, énekkara karácsonyi műsort adott a megnyitón, akiket Vajdáné Balogh Ida, Döméné Kardos Ágnes tanárnők készítettek fel, szintetizátoron közreműködött Takács László (A videón: részlet a műsorból)

A templomból kifelé menet minden gyermek és vendég kapott szaloncukrot- emlékeztetve őket az Adventi időszakra.

A gyönyörű képeket felvonultató kiállítás január 6-ig tekinthető meg a templom nyitvatartási idejében, illetve az istentiszteleteken.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3324377950966672

Vélemény, hozzászólás?