Kiemelt hírek Szentes

A Dr. Nagy István Baráti Kör Szentesen találkozott

Több évtizedes múltra tekint vissza a Dr. Nagy István Baráti Kör, a nagyhírű tekintély és népszerű történész professzor, tanszékvezető egyetemi tanár emlékét őrző baráti társaság, akik azóta is rendszeres időközönként összejönnek, hogy emlékezzenek, kicseréljék tapasztalataikat, megbeszéljenek aktuális, és közös érdeklődésre számot tartó kérdéseket.

Érdekesség (talán), hogy a baráti körnek tagja Dr. habil. Marjanucz László, a SZTE Modernkori Magyar Történeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára is, aki szintén nagy tisztelője dr. Nagy Istvánnak.

Legutóbb november 16-án, Szentesen, a Levéltárban találkoztak, ahol Tánczos Roland levéltárvezető fogadta és köszöntötte a vendégeket. Két „napirendi pontjuk” volt: egyrészt emlékeztek az éppen 30 évvel ezelőtti alakulásra, az azóta eltelt időszak fontos állomásaira.

Továbbá emlékeztek a nemrégiben elhunyt, alapító tagjukra, Labádi Lajosra, a Szentesi Levéltár egykori igazgatójára, aki több évtizeden keresztül vezette a helyi levéltárat, több, helytörténeti jellegű kötete jelent meg, több mint ezer szakjellegű írást publikált. (Közel sem teljes körű a felsorolás.)

Emlékfa ültetés – Dr. Nagy István Baráti Kör

A Dr. Nagy István Baráti Kör Szentesen találkozott(Videóval és képmelléklettel)Több évtizedes múltra tekint vissza a Dr. Nagy István Baráti Kör, a nagyhírű tekintély és népszerű történész professzor, tanszékvezető egyetemi tanár emlékét őrző baráti társaság, akik azóta is rendszeres időközönként összejönnek, hogy emlékezzenek, kicseréljék tapasztalataikat, megbeszéljenek aktuális, és közös érdeklődésre számot tartó kérdéseket.Érdekesség (talán), hogy a baráti körnek tagja Dr. habil. Marjanucz László, a SZTE Modernkori Magyar Történeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára is, aki szintén nagy tisztelője dr. Nagy Istvánnak. Legutóbb november 16-án, Szentesen, a Levéltárban találkoztak, ahol Tánczos Roland levéltárvezető fogadta és köszöntötte a vendégeket. Két „napirendi pontjuk” volt: egyrészt emlékeztek az éppen 30 évvel ezelőtti alakulásra, az azóta eltelt időszak fontos állomásaira.Továbbá emlékeztek a nemrégiben elhunyt, alapító tagjukra, Labádi Lajosra, a Szentesi Levéltár egykori igazgatójára, aki több évtizeden keresztül vezette a helyi levéltárat, több, helytörténei jellegű kötete jelent meg, több mint ezer szakjellegű írást publikált. (Közel sem teljes körű a felsorolás.) A tanácskozásuk végén Emlékfát ültettek el a dr. Papp László Városi Sportcsarnok előtti téren Labádi Lajos emlékére, valamint a megalakulásuk 30. évfordulója alkalmából. A két fa (ezüst hárs) gondozását a baráti kör helyi tagjai vállalták magukra, jövő tavasszal emléktáblát is elhelyeznek a fák mellett.

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. november 17., vasárnap

A tanácskozásuk végén Emlékfát ültettek el a dr. Papp László Városi Sportcsarnok előtti téren Labádi Lajos emlékére, valamint a megalakulásuk 30. évfordulója alkalmából. A két fa (ezüst hárs) gondozását a baráti kör helyi tagjai vállalták magukra, jövő tavasszal emléktáblát is elhelyeznek a fák mellett.

Vélemény, hozzászólás?