Kiemelt hírek Szentes

A fák, ahogy eddig nem is láttuk

„Mesés fák” címmel június 17-én nyílt meg a szentesi Galéria Kávéház és étteremben Gálfalvay Hilda fotográfus kiállítása. A 20 képből álló tárlatot Nagy István fotóművész, a Szentesi Fotókör vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Amikor naponta valószínű egy millió fénykép készül – többek között – az okos-telefonok jóvoltából, akkor a tudatos fotó-készítőnek még inkább törekednie kell arra, hogy képeivel üzenjen, gondolatokat ébresszen – kezdte megnyitóját Nagy István.

A kiállítás fotói mindegyike elindítja a néző fantáziáját, nemcsak látja a témát, hanem tovább is gondolja azt. A kiállító mindig választott magának egy témát, azt igyekszik minél jobban megmutatni fotóin. Ezúttal a fa, a fa kérge szerepel minden fotón, és persze még az, amit a látogató hozzágondol.

A kiállítás előtt a szentesi fotókör tagjai megnéztek a kiállításra szánt képeket, beszélgettek, vitatkoztak róla, közösen kiválogatták a legjobbakat – ezek kerültek a falra.

Valószínű jó munkát végeztek, mert az egyik képet egy könyv borítójára is kiválasztotta egy fővárosi szerkesztő, valamint ezeket a képeket a Károli Gáspár Református Egyetemen is bemutathatta az alkotó.

A kiállítás augusztus 5-ig tekinthető meg a vendéglátó egység első emeleti részén.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2832384623499343

 

Vélemény, hozzászólás?