Hírek Kiemelt hírek Szentes

A fodrász-dinasztia legfiatalabb tagja is sikeres

A Magyar Fodrász Kozmetikus-Körmös Közhasznú Egyesület/OMC Hungary által 2021. január 30. napján megrendezett ONLINE Fodrász Magyar Bajnokságon Presztóczki Fülöp Levente, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum 11.P. osztályos tanulója, a Női Szalonhajvágás – Tanuló kategóriában 1. helyezést ért el.
Nem ez az első sikere Leventének, hiszen korábban Győrben, vagy Kiskunfélegyházán rendezett versenyeken is kiváló eredményeket ért már el, ráadásul nem csak hajvágás kategóriában.
Presztóczki Fülöp Levente egy szentesi fodrász-dinasztia negyedik generációs tagja, aki (talán emiatt is) óvodás kora óta ismeri a fodrászüzlet légkörét, az ottani munka szépségeit.
A Koszta József Általános Iskola elvégzését követően egyből szerette volna még jobban megismerni a szakma csínját-bínját, ezért választotta a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikumot, illetve az itteni fodrász-képzést.
Az iskola tanárai, az ott is tanító, szintén fodrász (mesterfodrász) édesanyja még inkább megerősítette a (sikeres) pályaválasztásában. Ennek bizonyítékai a tanulmányi, valamint a versenyeredmények.
Levente kedveli a versenyhelyzeteket, a felkészülés, a gyakorlás nem megterhelő számára. Munkája során keresi az új irányokat, valamint az új trendeket, azonban maga is szenvedélyesen újít.
Példaképei: Lesley Jennison (Global Colour Ambassador Schwarzkopf Professional), Hajas László mesterfodrász, Veress-Győri Sándor mesterfodrász (a londoni Sasson akadémia volt kreatív igazgatója).

 

Vélemény, hozzászólás?