Kiemelt hírek Szentes

A fogyasztóvédelem „őrei” a Zsoldosban

HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola “B” épületében január 30-án Fogyasztóvédelmi versenyt rendeztek. A Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület – az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából – a „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2018. évi támogatása” tárgyában kiírt pályázatba bevonta a szentesi középiskolát, mint „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címmel elismert intézményt is.

A pályázat két részből állt: az egyik a 2018. október 29-én lebonyolított (szegedi) szakmai kirándulás, a másik része a most megrendezett fogyasztóvédelmi verseny, melyen az iskolából 7 csapat nevezett be.

A vetélkedő résztvevőit Petrik Sándor, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője köszöntötte, illetve beszélt a fogyasztóvédelem aktuális kérdéseiről, fontosságáról.

A csapatok által választott, a fogyasztóvédelmi érdekeket érintő témák szinte valamennyi, az iskolában oktatott szakmák nagy részét átfogták: villanyszerelők, logisztika és szállítmányozás, kereskedelmi és marketing ágazat.

A versenyzők által előadott – prezentációkkal kísért – problémafelvetések (pl.: mivel játsszon  a gyerek?, mi kerül  a tányérra?, örök-izzó – vagy nem?, kozmetikai kemikália kisokos) kapcsán a fiatalok kifejtették a fogyasztóvédelmi aggályaikat, és rögtön rámutattak   a megoldásra is.  Izgalmas, érdekes előadásokat láthatott hallhatott a zsűri.

A bírálóbizottság vezetője Petrik Sándor volt, tagjai: Koós Zoltán, az iskola gyakorlati oktatásvezetője és Mácsai Erzsébet, az iskola kereskedelmi-marketing ágának szaktanára.

A versenyt Csapi Emese és Schultz Nóra 11. P kereskedelem-marketing ágazat tanulók alkotta csapat nyerte meg, a „Perui mindenható” című előadásukkal. Második lett Füzesi Gabriella, Bátaszéki Anita összetételű csapat (11. B), a harmadik helyen Gémes Renáta (11.P.) végzett.

A győztes csapat részt vehet az áprilisban megrendezésre kerülő zentai regionális versenyen. Valamennyi csapat értékes nyereményeket kapott.

 

 

Vélemény, hozzászólás?