Hírek Kiemelt hírek Szentes

A Föld Napján fákat, madárodúkat adományoztak

Szentes város Önkormányzata április 22-én, az Erzsébet téren ünnepséget rendezett a Föld Napja tiszteletére. A program keretén belül a ballagó általános- és középiskolás osztályoknak emlékfát adtak át, az óvodások madárodúkat kaptak, és ekkor került sor a méhlegelő virágmagvak kiosztására.
Szabó Zoltán Ferenc polgármester a környezetünk és az élővilág védelmére, aktuális feladataira hívta fel a figyelmet. Kiemelte, fokozottan kell ügyelnünk környezetünk védelmére, erre pedig már minél kisebb kortól fel kell hívni a figyelmet.
Tavaly kezdeményezte a város, hogy operatívan és minél szélesebb körben segítsék elő a zöld övezet bővítését, így az idén második alkalommal ajándékoztak facsemetéket a az oktatási intézményeknek is.
Törekednünk kell arra, hogy úgy adjuk át a Földet az utánunk jövőknek, hogy az továbbra is egy élhető, komfortos hely legyen– tette hozzá a város vezetője.
Ezt követően a polgármester, Agócs Lászlóné önkormányzati képviselő adták át a fákat (díszcseresznye, körte), illetve Garai Sz. Imre (aki készítette és felajánlotta) a madárodúkat.
Az önkormányzat egy játékot is hirdetett a közösségi oldalán, amelynek kapcsán négy négyzetméterre elegendő méhlegelő virágmagot kaptak ajándékba a résztvevők, a jelenlévő nyerteseknek ezt is átadták.
(A fotók között megtalálhatják a nyertesek névsorát. Akik a rendezvényen nem tudták átvenni, azok jelentkezhetnek a Polgármesteri Hivatal titkárságán 8-16 óra között, ott átvehetik.)

Vélemény, hozzászólás?