Kiemelt hírek Szentes

A Francia szobalány ment, a Lili jön

Egyben pótolta a tavasszal elmaradt négy előadását a Szentes Városi Amatőr Színkör. A társulat október 3-án, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban adta elő Jacques Deval: Francia szobalány című darabját, ezzel úgymond „lerótta adósságát”.

A színkör márciusban a kialakult járványhelyzet miatt kénytelen volt törölni az idénre tervezett fellépéseit, a körülmények javulását követően már csak egy alkalommal tudott színpadra lépni. Az ezt megelőző hetekben egyszerre tartottak „felhúzó” próbákat az októberi előadásra, mellette már készülniük kellett a következő premierre.

Jacques Deval Francia szobalány című vígjátéka egy elegáns amerikai családról szól, ahol minden rendben van. Látszólag, mert az üzleti élet kiszámíthatatlan és kegyetlen. Egyszer fent, másszor lent. De ha már lent vagy, nehéz újra visszakerülni. Hacsak nem segít valaki! És ki más lenne, mint egy kedves, bűbájos, cserfes francia szobalány, aki talán nem is az, aminek látszik. Ez, és az ezt követő bonyodalmak már önfeledt szórakozást tartogatott a szentesi közönség számára is.

Amit láthattunk és le is írhatunk: remek rendezés, szép kosztümök, sok-sok kiválóan prezentált humoros szituáció. A társulat tagjai a történethez illő eleganciával keltették életre az egyes szereplőket.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek, öltöny és belső tér

Ahogy már a cikk elején említettük, már próbálják az új bemutatójukat is, amiről annyit már lehet tudni, hogy egy kortárs szerző, Várhegyi Berta: Lili című színdarabja lesz, ami az 1910-es évek Budapestjén játszódik, az „igazi hölgyek és igazi urak” korában.
A novemberi előadás egyben a darab ős­bemutatója lesz, ugyanis a Lili eddig még sosem állt színpadon.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4497762363628219

Vélemény, hozzászólás?