Csongrád Kiemelt hírek Sport

A Giricz testvérek Pályakerékpáron is remekeltek

Budapesten, a Millenáris Velodromban rendezték meg a Pályakerékpáros Diákolimpiát. Ezt a „műfajt” eddig nem próbálták a Körös-toroki Oxigénfalók utánpótlás korú biciklistái, de felbuzdulva országúti sikereiken, keresték az újabb kihívást.
Ebben aztán bőven volt részük, mert az esős időjárás miatt még az edzéslehetőségük is meghiúsult, esernyővel sétáltak a bontásra ítélt, kanyarokban 34 fokos dőlésszögű pályán. A verseny idejére aztán az idő kiderült, így nekivághattak köreiknek amatőr kategóriában (s felszereléssel) a nagynevű és jelentős sportmúltú egyesületek, iskolák speciális technikával is induló ellenfeleivel szemben. 
A küzdelem eredményeképp mégis sokszor állhattak dobogóra, Giricz Gábriel (U11) második lett, Giricz Abigél (U13) és Giricz Balázs (U15) szintén ezüstérmet nyert. Bár az első futamban Giricz Dániel (U17) is még a 2. helyért küzdött, később nem tudta tartani ezt az iramot. Most ismerkedve e szakág olimpiai szabályaival, meglepetés volt, hogy még egy negyedik futamra is szólították, de végül az okleveles 4. helyet meg tudta szerezni!
Édesapjuknak – és egyben edzőjüknek – is jutott végül dobogós helyezés, ugyanis a 36 iskola küzdelmében a Csongrád és Térsége Általános Iskola általuk így a 3. helyet szerezte meg. (Elgondolkodtató, hogy ha az egyik csemetéjét nem viszi el kompetenciáit jobban megbecsülő más intézménybe, ez a helyezés még jobb lett volna…)
Az Oxigénfalós Giricz testvérek tehát tovább öregbítették Csongrád város hírnevét a magyar versenysport 1896(!)-ban átadott bölcsőjében, ahol egy évvel később rendezték az első nyilvános hazai focimeccset. Mára már a pályakerékpár is nehezen működik a “betonteknőben”, bár a legjobb eredményeket hozó ágazat a magyar kerékpársportban.
Képgaléria:
navigate_before
navigate_next
Ahogyan a Velodrom is létezhet még az épülő Puskás Stadion árnyékában, reméljük, megéljük a magyar kerékpársport újra élvonalba kerülését is. Biztató jel az egyre népszerűbb Tour de Hongrie is (aminek egykori állomása is volt Csongrád…), vagy jövőre a 3 magyarországi szakasszal rajtoló Giro d’Italia. Hálásak lehetünk a sportolók támogatóinak: a Kecskeméti családnak, az Élet Folyama Alapítványnak és az Új Bárka Egyesületnek, akik hozzásegítették a győzelemhez a versenyzőket.

Vélemény, hozzászólás?