Hírek Kiemelt hírek Szentes

A GITÁRMŰVÉSZ Szentesen

A Zene Világ Zene sorozat igazi „világszámmal” kezdte az idei programjait: Snétberger Ferenc Liszt Ferenc- és Kossuth díjas gitárművész január 26-án adott koncertet a zeneiskola nagytermében.

A nagyszerű gitárművész-zeneszerző az utóbbi húsz évben végigkoncertezte Európát, fellépett Japánban, Koreában, Indiában és az USA-ban és most a Szentesi Hangversenyközpont szervezésében a Kurca-parti városban.

 

 

Volt is tolongás (szó szerint), számosan érkeztek több vidéki városból is (már amennyiben Budapest annak számít..), és a koncertterem befogadóképessége véges. Viszont a terem végénél van egy másik terem, és a világhírű művészt ott is hallgathatták azok (kb. harmincan), akiknek már a az eredeti helyszín pótszékeiből sem jutott.

 

Viszont a lényeg: az est folyamán szép dallamok, harmonikus megoldások, finom modulációk ejtették ámulatba a hallgatót. Lágy, meleg tónusú gitárhangzás; a brazil bossa nova, a spanyol flamenco, a magyar népdal és a roma folklór motívumainak szerves beépülése jellemezte ezúttal is a szólista stílusos, esztétikus, virtuóz játékát.

 

A további szöveg helyett álljon itt a koncertből egy rövid válogatás:

 

Beigazolódott,a mit Olasz Sándor írt e program bevezetéseként: ez koncert nagyságrendekkel növelte meg a Zene-Világ-Zene sorozat egyébként is irigylésre méltó ázsióját.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?