Kiemelt hírek Sport Szentes

A győriek nyerték a szentesi nemzetközi úszóversenyt

A dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában május 19-20-án rendezték meg  a  „22. Óvodától az Olimpiáig” elnevezésű Nemzetközi Úszóversenyt.  A megméretésen 31 egyesület 515 versenyzője vett részt az érmekért, és az időeredményekért folyó küzdelemben – 2500 rajt-nevezéssel.

Sokak örömére eljött és versenyzett Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, világbajnoki bronzérmes magyar úszónő, Jakabos Zsuzsanna, Európa-bajnok magyar úszónő, olimpikon, valamint Szabó József olimpiai bajnok úszó, jelenleg edző.

A verseny hírnevét és rangját jelzi, hogy azt dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya nyitotta meg, végig figyelte a versenyt az utánpótlás úszóválogatott szövetségi kapitánya, Petrov Iván aki ezt mondta a versenyről szerkesztőségünk kérdésére válaszolva:

Kapás Boglárka is nyilatkozott szerkesztőségünknek erről a versenyről és a közelgő úszó Európa bajnokságról:

A 22. Óvodától az Olimpiáig Nemzetközi Úszóverseny egyesületi pontversenyét a Győri Úszó SE. (a képen) nyerte meg, elnyerve a díszes serleget. A második helyen a Hódmezővásárhelyi SUVC, a harmadikon a Szolnoki Vízilabda SE úszói végeztek.

A Szentes Városi Úszóklub az 5. helyen végzett. A helyeik összesen 13 arany-, 13 ezüst-és 16 bronzérmet szereztek.

A versenyen a legjobb férfi úszó Lobanovszkij Maxim (Győri Úszó SE) és Jakabos Zsuzsanna (Győri Úszó SE)  lett. A legjobb szentesi férfi úszó ifj. Rébeli Sz. Tamás, a legjobb női úszó Csatlós Flóra lett.

A két napos, mindenki által jól szervezettnek és  hangulatosnak mondott verseny a már hagyományos kígyóúszással ért véget, amelyen Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka vezetésével minden versenyző részt vett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?