Kiemelt hírek Szentes

A háláról beszélgettek a könyvtárban

A Szentes Városi Könyvtárban május 29-én egy újabb előadást tartott dr. Gőgh Edit, pszichiáter főorvos.  Ezúttal az előadás központi témája a hála volt – egy hálátlan világban. Bizony erről nem volt könnyű beszélni, de a főorvosnő alaposan összeszedte az erről szóló szakirodalmat és az ő saját tapasztalatait, így nagyon élményszerűre, és elgondolkodtatóra sikerült az előadása.

A pszichiáter asszony már az elején tisztázta a hála fogalmát (olyan erény, mely készségessé tesz a kapott jótétemény szóban és tettben való elismerésére és viszonzására), majd szó esett a hála varázslatos erejéről, és bizony a mai, bennünket körülvevő hálátlan világ néhány eklatáns példáját is említette az előadó.

Az is elhangzott, hogy sok embernek fogalma sincs a háláról, mint érzésről. „Hányszor halljuk, hogy ’köszike’ – de ez mit is jelent?” – tette fel a szónoki kérdést az előadó.

Bár kérte, hogy nyugodtan szóljanak hozzá (közbe) a hallgatók, de erre csak a program végén, főként szűkebb körű eszmecserén került sor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?