Kiemelt hírek Szentes

A helyi önkormányzat gondolt a beteg gyermekekre (is)

Közel egy hete beszámoltunk arról, hogy a Csongrád megyei Közgyűlés a Mikulás és a közelgő karácsonyi ünnepekre való tekintettel, orvosi műszerrel lepte meg a szentesi kórházát. Szirbik Imre polgármester pedig december 10-én Szentes Város Önkormányzata nevében csomagokat adott át a dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályának, valamint kisebb ajándékokat a lábadozó gyermekeknek.

A csomagokban rajzlapok és színes ceruzák voltak, és még két csecsemőmérleg is került a fa alá. A két készülék egyike a gyermekosztályra, a másik a koraszülött- és újszülött-osztályra kerül, tudtuk meg Tóth Edit osztályvezető főorvostól, aki az osztály nevében átvette és megköszönte azokat.

A karácsony előtti adományozás szokása közel két évtizedes hagyomány az önkormányzat részéről, és hogy mit adnak, azt közösen döntik el az egészségügyi intézménnyel. Szirbik Imre hozzátette: még ezen  a héten ellátogat többek között az Idősek Otthonába, a Hajléktalan Szállóra és más szociális intézménybe is.

Torday Henrietta, az önkormányzat kommunikációs és marketingreferense a Közös önkormányzati Hivatal kabinetirodája által gyűjtött ajándékokat, játékokat és mesekönyveket is ez alkalommal adta át.

 

Vélemény, hozzászólás?