Hírek Kiemelt hírek Szentes

A helyi pedagógusok városi elismerése – később vették át kitüntetéseiket

Szentes Város Önkormányzata június 24-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezte meg a már hagyományos Városi Pedagógus Napi ünnepséget. Már akkor jelezték, hogy néhányan az adott időpontban nem tudják átvenni az elismerésüket. A Közös Önkormányzati Hivatal megszervezte, hogy ők június 29-én megkapják.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester az irodájában fogadta őket, és egy kötetlen beszélgetés keretében a város vezetője átnyújtotta az elismeréseket.

Murvai Gáborné (sz. Fodor Erzsébet) – vas díszoklevelet kapott.

1956-ban a Szegedi Pedagógiai Főiskolán szerezte meg ének-zene szakos általános iskolai tanári oklevelét. Szakmai gyakorlatát 1955-ben a Felgyői Általános Iskolában töltötte, majd áthelyezték a szentesi Köztársaság Téri Általános Iskolába, ahol 1990-ig nyugdíjba vonulásáig tanított. 1958-ban a Zeneoktatói Munkaközösség tagjaként megszerezte a szolfézsoktatói és harmonikaoktatói engedélyt, valamint 1969-ben kiegészítő szakot is elvégzett, mely a Háztartási ismeretek és gyakorlatok tanítására jogosította. Nyugdíjazása után a Pedagógus Szakszervezet Nyugdíjas Tagozatának vezetője lett. Munkája elismeréseként több kitüntetést kapott, 1990-ben Művelődési és Közoktatási Miniszteri Dicséretet, 2001-ben a Magyar közoktatásért a szakszervezeti tagság érdekében végzett eredményes munkáért, 1995-ben Eötvös József Emlékérmet.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara Murvai Gábornénak vas díszoklevelet adományozott.

 

„Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetésben részesült Pásztor Ildikó (Szentesi Központi Óvoda)

Empatikus személyisége nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy megértse és támogassa a gyermekek személyiségének kibontakozását, segítse szocializációjukat és támogassa fejlődésüket. Az új kihívásokra innovatív személyként nagyon hamar reagál, és ezt a hozzáállást igyekszik továbbadni a gyermekeknek is. Az óvodai rendezvények megszervezésében és sikeres lebonyolításában jelentős szerepet vállal.

„Kiemelkedő pedagógiai munkájáért” kitüntetést vehetett át Halász-Szabó Gabriella (Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézménye).

Szakmai tudását folyamatosan fejleszti, számos továbbképzést, tanfolyamot elvégzett a gyerekek érdekében, hogy minél hatékonyabban, minél több problémára tudjon megoldást nyújtani. Mindig szívesen fogadja a hallgatókat, a gyakornokokat szeretettel vezeti be a logopédiai munkába. Aktívan segíti, munkájával támogatja az intézményi programokat, kollégái mindig számíthatnak a segítségére.

/Magyar Erika Mária (Rigó Alajos  Általános Iskola) kitüntetését – akadályoztatása miatt- a munkahelyi vezetője vette át. /

Képgaléria a kis ünnepségről, a város vezetőjének irodájából:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?