Hírek Kiemelt hírek Szentes

A hiteles tanúk – 60 éves osztálytalálkozó

A Szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett diákok azok közé tartoznak, akik számára fontos a múlt, az emlékek őrzése, a személyes találkozás, az egymás megbecsülése. Ennek jegyében tartották meg június 25-én érettségi találkozójukat az 1961-ben végzett diákok.
Az akkori három osztályból 38 jöttek el a Páterház étterembe, hogy felelevenítsék a 60 évvel ezelőtt, illetve az azóta történteket. Egy-egy, máig élő emlékkel szóba hozták osztályfőnökeiket: Kiss Sándort, Hojcsi Pált és Nagyajtósi István tanár urakat.
A gimnáziumi „sztorizás” közben megérkezett Bácskai Mihályné Erzsike néni, akit le nem írható szeretettel fogadtak egykor tanítványai (ha nem is mindenkit tanított konkrétan). A kívülálló számára a legnagyobb újdonság az volt, hogy az akkor huszonéves (tanári pályáját kezdő, tehát diákjainál alig idősebb) Erzsike néni mennyire empatikus volt a tanulókkal.
Az osztálytalálkozón jelenlévőknek mondott köszöntő gondolatait rögzítettük, videó linkje: https://youtu.be/PVoZJxJxsL0
Ezt követően többen is megható szavakkal emlékeztek akkori tanáraikra, az iskola szellemiségére. Ezek közül most egyet idézünk: „..büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk a hiteles tanúi a Bácskai Miska bácsi által elképzelt és megvalósított iskolai eszménynek”.
Az ebéd elfogyasztása után, a délutáni órákban az egykori diákok látogatást tettek alma máterükben, a Horváth Mihály Gimnáziumban.

Vélemény, hozzászólás?