Kiemelt hírek Szentes

A HM vezető tábori rabbija a könyvtárban

A Szentes Városi Könyvtárban november 20-án a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezreddel együttműködve egy zenés-énekes estet szerveztek a zsidóság őszi és téli ünnepeiről. Az előadó Totha Péter Joel, a Magyar Honvédség Tábori Rabbinátusának vezetője volt, zongorán közreműködött Ferenczi Eszter.

A nagy ismeretanyaggal, vallási és tudományos ismerettel rendelkező Totha Péter Joel informatív, de kellemes órát szerzett közönsége számára. Vallástól függetlenül nagyon érdekes, néhány új ismeretet kaptunk, a hozzáértőknek is csemege volt.

 

A felmerült kérdéseket nagy örömmel válaszolta meg a vezető tábori rabbi.

Totha Péter Joel (*1970) – 2009 óta szolgál tábori rabbiként, 2012 óta pedig a Magyar Honvédség vezető tábori rabbija majd főrabbija. Saját szerepéről mondta:

„A jelenlétünkkel demonstráljuk, hogy hazánkban valaha nagy lélekszámú zsidóság élt, és közülük sokan szolgáltak a magyar hadseregben. A munkánkkal megtiszteljük azoknak a zsidó katonáknak az emlékét, akik a hazájukért az életüket adták. A mindennapi munkám során nagyon fontos az ismeretátadás, a tanítás, az oktatás. ”

Vélemény, hozzászólás?