Hírek Kiemelt hírek Szentes

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 80 oktatója kapott tabletet

Az elmúlt két évben az online, esetenként hibrid oktatás kihívásokkal teli volt az oktatóink számára, próbára tette az informatikai készségüket, digitális kompetenciájukat. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum lépést tart a korral, ezért valamennyi iskolában képzést szerveztek az oktatók számára.
A GINOP-6.1.2-15-2015-00001 „Digitális szakadék csökkentése” című projekt két továbbképzése (A digitális technológiák beépítése a pedagógiai folyamatba és A digitális technológiák gyakorlott, kreatív alkalmazása a pedagógiai folyamatban) 2021 őszén célzottan a szakképzésben oktatók digitális kompetenciáját fejlesztette.
Az oktatóknak lehetőségük volt ingyenesen egy, vagy válaszhatóan mindkét képzésen részt venni. A két képzés 30-30 órában, távoktatási formában volt teljesíthető. A képzések alatt az oktatók hasznos és értékes tudást sajátíthattak el a digitális technológia adta lehetőségek megismerésével, melyet a mindennapi oktatómunka során fel is használhatnak. A képzési anyagot teljes egészében a szakképzésben oktatók igényeire szabták, melyet önállóan, saját ütemükben dolgozhattak fel.
A képzés teljes ideje alatt tutori és mentori segítséget nyújtottak számukra. Azok a kollégák, akik sikeresen elvégezték mindkét képzést, egy-egy korszerű tabletet kaptak.
A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum valamennyi, azaz 8 iskolájában összesen 80 oktatónk teljesítette sikeresen a két továbbképzést és vehetett áttabletet.
 Vidéki iskoláinkban, a Hódmezővásárhelyi SZC Csongrádi
Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban
9 fő, a Hódmezővásárhely SZC Szentesi Boros Sámuel
Technikumban 10 fő, a GINOP-6.1.2-15-2015-00001 „Digitális szakadék csökkentése” Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikumban 7 fő és a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikumban 2 fő fejezte be eredményesen a továbbképzést.
Ebben a tanévben iskoláink minden oktatója egy komoly laptopot vehetett át, amellyel a Centrum értékeli és támogatja az oktatók mindennapi munkáját. Az újabb digitális eszközök tovább bővítik kollégáink felkészülési lehetőségeit a digitális világ kihívásainak vonatkozásában.
/Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum/

Vélemény, hozzászólás?