Kiemelt hírek Szentes

A Jövőnkért Néptáncegyüttes újabb szakmai sikere

Az ország egyik legkiemelkedőbb népi hagyományokat továbbadó műhelye, a Nyírség Táncegyesület által meghirdetett néptánc találkozón és versenyen kiemelt figyelmet kapott a szentesi Jövőnkért Néptánc Műhely, akik sokszínű alkotó munkájukkal érték el ezt a rangos elismerést.

A 24 fős Jövőnkért Néptáncegyüttes utánpótlás csoportjai már közel 300 főt számlálnak. Ennek kapcsán (is) külön elismerés illeti Bagi Ferenc néptáncpedagógus, koreográfust, aki egyéni művészeti arculatot ad tiszta forrásból merített alkotásainak, melynek sikere az előadó gyerekek tehetségének nagy elismerése is.

Bagi Ferenc

A XXI. Vécsey-Vásárhelyi Országos Kamara Néptánc és Népdaléneklési versenyre 94 nevezés érkezett, illetve Magyarország 26 településének 38 általános, művészeti és középiskolája, egyesülete, néptánc együttese által benevezett 38 néptáncos és 56 népdalos produkció, összesen 350 versenyző.

Ezek csak a számok, amik bár magukért beszélnek, mégsem csak ez volt a fontos. Sokkal fontosabb volt a csillogó gyermeki tehetség megjelenése a népdalos és néptáncos színpadokon, valamint az újabb és újabb iskolák megjelenése, és az elismerő, köszönő szavak a szervezők, vendéglátók, és a versenyző vendégek részéről.

A néptáncverseny zsűrijének tagjai voltak:

Tombor Bea néptáncpedagógus, Örökös Aranygyöngyös Táncos

Hahn-Kakas István néptáncpedagógus, Örökös Aranysarkantyús Táncos

Kovács Norbert (Cimbi) néptáncoktató, Örökös Aranysarkantyús Táncos, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület Elnöke

Különdíjat, és a Debreceni Egyetem Balásházy János Szakközépiskolájának ajándékát kapta a sokszínű alkotó munkájáért a Jövőnkért Néptánc Műhely.

Szólistadíjat, és a Csikuska Kulturális Egyesület valamint a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és AMI ajándékát kapta Alzetta Alexa.

 

 

Vélemény, hozzászólás?