Hírek Kiemelt hírek Szentes

A ”kis gimisek” is kaptak ballagásukra facsemetét, el is ültették

A Horváth Mihály Gimnázium 8 g. osztályos tanulói is (mint minden szentesi általános iskolai végzős osztály) ballagási emlékfát kaptak a szentesi önkormányzattól. A járványügyi helyzet a fiatalok közösségét kissé nehéz helyzet elé állította, hiszen jelenleg is online módon folyik az oktatás a gimnáziumban.
Osztályfőnökükkel közösen úgy döntöttek, hogy április 20-án, néhányuk jelenlétében elültetik a kapott Tiszafát, mégpedig a Széchenyi ligetben, amennyire lehet, közel az intézményükhöz.
A faültetésen részt vett Szabó Zoltán Ferenc polgármester, aki elbeszélgetett a jelenlévő diákokkal, egyebek mellett a ballagásra adományozott facsemeték szerepéről, a helyi természetvédelemről.
A diákok egyetértettek az önkormányzat által megvalósított elképzeléssel, szívesen vállalták a faültetést, és annak későbbi gondozását. Elmondták továbbá, hogy hiányzik a „hagyományos” tanítás: jó lenne együtt lenni az osztálytársakkal, hiányzanak az „élő” órák, az azok közötti szünet…
Tomcsányi Ferenc osztályfőnök már tervezi, hogy a május 10-i „újrakezdéskor” az osztály együttesen látogat el a „ballagó emlékfához”. Hozzátette: egyébként pedig a testnevelési órák egy részét a ligetben tartják, a futások alkalmával épp az osztály fája mellett fognak elfutni, tehát sűrűbben is látni fogják.
A videó linkje:

Vélemény, hozzászólás?