Kiemelt hírek Szentes

A Költészet Napja Szentesen (II.)

A Szentesi Gondozási Központ III. számú Idősek Klubjában a Költészet Napja tiszteletére április 11-én versmondó versenyt rendeztek. A vendégeket Tököli Ildikó klubvezető köszöntötte, beszélt a Költészet Napjáról, majd a jeles nap, valamint a versenyzők tiszteletére Zöldi Lászlóné tekerőn Dél-Alföldi népdalcsokrot adott elő.

 

 

A megméretésen 14-en mondtak verset a Gondozási Központ mind a négy klubját képviselve. Verset mondott Vas Gyula Andrásné, Labádi István, Lévai Bálintné, Balogh Sándorné, Berezvai Sándorné, Dobrai Ferenc, Kúti Sándorné, Badár László, Butyka Jánosné, Márté Mihály, Bubori Sándorné, Bátaszéki Lászlóné és Ágoston Terézia. (Egy fellépő kérte nevét ne közöljük.)

Sok szerző költeményét szavalták a klubtagok, többek között Arany, Petőfi, József Attila, Tompa Mihály és Zelk Zoltán versek mellett saját verset mondtak a versenyzők.

A háromtagú zsűri (Szemerédi Endréné, Fekete Csilla és Paulovics Tamás) egybehangzóan kiemelték: nem a helyezések a fontosak, hanem a versenyzők által mélyen átélt versmondás, a vers szeretete, és ez a „vetélkedés” egész ideje alatt érzékelhető volt.

 

Mégis hoztak egy döntést, ami alapján a második alkalommal megrendezett Költészet Napi versmondó versenyt Badár László (I. sz. Klub) nyerte meg. A „képzeletbeli dobogón” őt követte Dobrai Ferenc (II. sz. Klub) és Butyka Jánosné (II. sz. Klub). Jutalmuk oklevél és ajándékcsomag volt.

 

Badár László

A zsűri különdíját, Paulovics Tamás: Végig,végig a Tisza gáton… című verses kötetét Márté Mihály (IV.sz. Klub) kapta meg.

 

Minden versenyző kapott Emléklapot.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?