Kiemelt hírek Szentes

A Költészet Napja Szentesen (III.)

A Szentesi Művelődési Központ a Költészet Napja alkalmából április 11-én a Szecessziós Házban József Attila életéről tartott előadást Poszler György tanár. Az intézmény ezen a napon délelőtt a fiataloknak szervezett irodalmi programot, este pedig a felnőttek részére kínáltak kapcsolódási lehetőséget a jeles naphoz.

 

 

 

Poszler György a költő életrajzának ismertetése során inkább az eddig kevésbé ismert részletekre mutatott rá, persze úgy, hogy az előadás végén a Kossuth- és Baumgarten-díjas magyar költő egész életpályáját átfogja.

Szó esett a költő gyermekkoráról, a költészettel való ismerkedéséről, egyetemi éveiről, jellemrajzáról, szerelmeiről, az életének utolsó éveiről, halálának körülményeiről.

Szerkesztőségünk azt kérdezte Poszler Györgytől: mit jelenthet 2018-ban a Költészet Napja?

Poszler György: miért lehet fontos 2018-ban a Költészet Napja?

A Költészet Napja Szentesen (III.)A Szentesi Művelődési Központ a Költészet Napja alkalmából április 11-én a Szecessziós Házban József Attila életéről tartott előadást Poszler György tanár. A cikk itt olvasható:http://hir45.hu/a-kolteszet-napja-szentesen-iii/Videón: mit jelenthet 2018-ban a Költészet Napja? – kérdeztük Poszler Györgyöt

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. április 11.

 

 

Vélemény, hozzászólás?