Kiemelt hírek Szentes

A kórházi dolgozók ünnepsége – elismerésekkel

Szentesen, a Dr. Bugyi István Kórházban június 27-én rendezték meg a már hagyományos  Semmelweis napi ünnepséget, melyen részt vett Farkas Sándor, az agrártárca miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Chomiak Waldemar, a helyi önkormányzat Egészségügyi Bizottságának elnöke, Antal Balázs Tibor, a helyi önkormányzat Városfejlesztési Bizottságnak elnöke, a kórház igazgatói, és osztályvezető főorvosai.

Semmelweis Ignác életére, munkásságára dr. Vámos Ildikó, a kórház Neurológiai osztályának adjunktusa emlékezett

 

Az intézmény ebédlőjében tartott ünnepségen dr. Kalmár Mihály főigazgató mondott ünnepi beszédet. Beszélt az elmúlt öt év eredményeiről, hiszen ennyi ideje vezeti az intézményt. Az elmúlt 60 hónap során összesen 4,7 milliárd forintot sikerült a kórház fejlesztésére fordítani: új épületeket adtak át, korszerűsítettek az energia ellátás rendszerét, nagy mennyiségű műszereket, eszközöket vásároltak. A jövőre vonatkozóan további innovációt helyezett kilátásba.  Beszéde végén megköszönte a munkatársak odaadó munkáját.

 

Farkas Sándor hozzászólásában megerősítette: a kormányzat 2019-ben az egészségügy jelentős fejlesztését tervezi. Megköszönte a kórházi dolgozók pótolhatatlan és áldozatkész munkáját.

 

Az ünnepségen a kórház főigazgatója elismeréseket adott át. Az elismerésben részesületek névsorát itt olvashatja.

navigate_before
navigate_next

Török Jánosné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi elnöke szintén elismeréseket adott át.

Az egészségügyben, illetve a helyi kórházban dolgozókat Haja Zsolt, a Magyar Állami Operaház művésze ünnepi műsorral köszöntötte.

 

Vélemény, hozzászólás?