Kiemelt hírek Szentes

A kórházi szakdolgozók sikere

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Csongrád Megyei Területi Szervezete 2019-ben nyolcadik alkalommal rendezte meg a MESZK Országos Szakmai versenyének elődöntőjét szeptember 28-án a Szegedi Tudományegyetem Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolájában.

Összesen nyolc csoport versengett, a szentesi egészségügy három csapattal vett rész: kettő a dr. Bugyi István Kórház, egy pedig a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képviseletében.

A verseny – a köszöntők után – a csapatok rövid (verses) bemutatkozásával kezdődött, továbbá a vetélkedőn elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk a négy fős csapatoknak.

Az ápolástudomány keretében általános ápolástani- és gondozástani, anatómiai-élettani kérdések szerepeltek.

A gyakorlati feladatok között szerepelt újraélesztés, első teendők sürgős esetekben – az elsősegélynyújtás,

Az első három helyen a szentesi csapatok végeztek.
Első helyen végzett, a Dr. Bugyi István kórház csapata – Totál-blok elnevezésű csapata, melyben Szikszai Anita, Csatordai Mónika, Törőcsik Fatime és Kovácsné Bilejov Brigitta szerepelt. Ők képviselhetik Csongrád megyét az október 11-én Budapesten, a Lurdy Házban rendezendő országos döntőn.

II. helyezett csapat

Második lett a Dr. Bugyi István Kórház ’Életrevalók’ csapata – ők több kórházi osztály nővéreiből szerveződtek. A harmadik helyen a honvédségi (’Vérszúnyog’) csapat végzett.

A helyezettek csapatdíjazásban részesültek.

A szentesi szakápolók már hatodik éve minden alkalommal részt vesznek a MESZK által szervezett versenyeken, többször végeztek az élen, de most először nyerték meg a megyei elődöntőt, és vehetnek részt az országos döntőn – tudtuk meg Török Jánosnétól, a MESZK szentesi vezetőjétől.

Gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?