Kiemelt hírek Szentes

A Kosztában megy továbbra is az élet, de most másképp…

A Szentesi Koszta József Általános Iskola már évek óta megkülönböztetett figyelmet fordít a tanításon kívüli sokrétű foglalkoztatás megvalósítására.

Ennek számos formája, eseménye vált közkedveltté a diákok körében: a jeles napok megünneplésének széles repertoárját vonultatják fel; tanulói dokumentumokból, rajzokból, tablókból rendszeres kiállításokat tartanak, a közösen kialakított iskolai környezet példamutató; sok és sokféle tanulmányi kirándulás szerveznek; sokszínű művészeti csoportokat működtetnek – és még sorsolhatnánk.

Talán mindezekből az is következeik, hogy a járványügyi helyzet miatt megváltozott oktatási körülményekhez tanáraik gyorsan, és rendhagyó kezdeményezéssel alkalmazkodtak. Az online tanítás elmúlt néhány hetében – az ország többi pedagógusához hasonlóan – mindent megtettek azért, hogy a tananyagot a lehető legrugalmasabban át tudják adni diákjaiknak.

Azonban az a rengeteg színes program, ami egész évben hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában – most elmaradt. Ez nem csak a gyerekeknek, hanem a tanároknak is hiányzott.

Ennek a hiányérzetnek az enyhítésére elkezdtek „mozgolódni”. Például Matkócsik Andrea igazgató-helyettes ösztönözte társait a színes szabadidős programok továbbvitelére, Virág Olga tanárnő egy fb. oldalt szervezett, Csorba Ildikó tanárnő (aki ennek a területnek eddig is a „motorja” volt) ’átültette’ az eddigi tevékenységeket, újakat kezdeményezett. De minden pedagógust meg lehetne név szerint említeni (elnézést kérek tőlük), mert igazából közös volt az ötlet, a címadás, a technikai háttér, a sulivideó, az iskoladíszítés, és sok apró ötlet.

Így jött létre a „Színezd újra… Színezd újra!” facebook zárt csoport, és már az első napon 300 gyerek, szülő, tanár csatlakozott hozzá.

A gyerekek Csorba Ildikó vezetésével tematikusan feltölthetik a rajzaikat, alkotásaikat. Mesélhetnek a kisállataikról, bemutathatják tolltartójuk és szobájuk rendjét és még sok-sok más, tanórán kívüli otthoni tevékenységüket.

A szünet alatt bejáratott oldal az oktatás újra indulásának napjától a hagyományos Koszta Színek Hetével teljesedik majd ki.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?