Kék hírek Kiemelt hírek Térség

A közelgő ünnepek veszélyei II.

Közelegnek az év végi ünnepek. Ilyenkor több olyan tényező is hat az emberekre, melyekre a biztonságos ünneplés érdekében célszerű felkészülni. A karácsonyi bevásárlások idején fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, kedvezve ezzel a tolvajoknak.
A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya néhány prevenciós tanáccsal hívja fel a figyelmet az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire. (Három részben közöljük.)
Figyeljen értékeire!
A karácsonyra, szilveszterre való készülődés, bevásárlás idején az emberek általában figyelmetlenebbek, gyakran tartanak maguknál nagyobb mennyiségű kész-pénzt, több időt töltenek olyan helyeken, ahol tömeg van, például áruházban, pia-con, karácsonyi vásárokban. Az ilyen helyszíneken, illetve a zsúfolt tömegközle-kedési eszközökön sajnálatos módon számítani lehet különféle vagyon elleni bűn-cselekmények előfordulására.
 Forgalmas tömegközlekedési eszközön kézitáskánkat tartsuk szorosan magunk mellett, zárt állapotban!
 Pénztárcánkat, iratainkat, telefonunkat a táska, kabát belső zsebében tároljuk (lehetőleg ne mindent egy helyen), érintetlenségüket többször ellenőrizzük!
 Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegyük le a táskát, pénztárcát a pultra, ne hagyjuk azokat a bevásárlókocsiban vagy a kosárban!
 A bankautomata használata előtt ellenőrizzük a kártyabefogadó, illetve a készpénzkiadó nyílás sértetlenségét! Legyünk körültekintők készpénzfelvételkor!
 A PIN kódot semmiképpen ne tartsuk bankkártyánk mellett!
 Járművünket minden esetben zárjuk be, amennyiben az rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel, sebességváltó zárral stb., használjuk azokat!
 A gépjármű nem értékmegőrző, ezért semmilyen „csábító” dolgot ne hagyjunk autónkban!
 A jól belátható, forgalmas, lehetőleg kivilágított és őrzött parkolókat részesítsük előnyben!
 Fentiek mellett fordítsunk kiemelt figyelmet kiszolgáltatott helyzetben lévő embertársainkra, különösen a lakásukban, házukban – bármilyen okból – fűteni nem tudó, egyedül élő idős emberekre!
A képen a következők lehetnek: szöveg

Vélemény, hozzászólás?