Kiemelt hírek Szentes

A közgések nyerték a városi vetélkedőt

A Szentesi Művelődési Központ egyik legrégebbi rendezvénye a Városi Gólyavetélkedő, amely annak ellenére, hogy több mint egy évtizedes múlttal rendelkezik, változatlanul népszerű a fiatalok körében. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy folyamatosan a kor igényeinek, szokásainak megfelelően korszerűsítik a versenyfeladatokat, illetve egyre több intézmény megrendezi a helyi „selejtezőt” is.

A helyi középiskolák 9. évfolyamosai részére meghirdetett verseny idei döntőjét november 29-én rendezték meg az Ifjúsági Házban. Valamennyi középiskola, illetve a Terney kollégium nevezett a megméretésre, többen egyen pólóban, vagy jelmezben érkeztek – fokozva az eleve jó hangulatot.

Összesen 10, játékos, ügyességi és szellemi frissességet igénylő  feladatot kellett a résztvevőknek megoldani. A helyi önkormányzat Művelődési-, Ifjúsági- és Sportbizottsága elnöke, Kovács János vezette zsűri gyorsan, pontosan és (úgy tűnt) mindenki megelégedésére végezte munkáját.

Ebben az esztendőben a Szentesi Városi Gólyavetélkedőt a HSZC szentesi Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakiskola 9. évfolyamos osztálya nyerte meg. Sikeres teljesítményükért egy tortát és egy 50 ezer Ft értékű utalványt kaptak az osztálykirándulásukhoz. A további sorrend: Terney Béla Kollégium, Pollák Antal Szakgimnázium, Horváth Mihály Gimnázium, a Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és a Bartha János Szakképző Iskola. Minden csapat kapott Oklevelet, (anyagi jellegű) jutalmat.

A versenyzők kérésére külön köszönet jár a szervező intézmény munkatársainak, valamint a játékot vezető Págerné Kovács Szilviának.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?