Kiemelt hírek Szentes

A központi konyha ügyének pillanatnyi helyzete

Pásztor Antal és Hornyik László Károly szentesi önkormányzati képviselők július 6-án a Városháza Konferencia termében a szentesi Központi konyhával és a város közétkeztetésével kapcsolatban tartottak tájékoztatást.

Hornyik László az előzményekről beszélt. Az előző év novemberében kezdték meg a vizsgálódásukat a Központi Konyhán, mivel 300 aláírást tartalmazó petíció kifogásolta az intézmény által biztosított szolgáltatás nem kellő mennyiségét, és minőségét.

A mélyebb vizsgálatot az is indokolta, hogy nagy volt a dolgozók körében a fluktuáció, évente átlagosan 17-19 millió Ft. volt a konyha vesztesége (és ez magasabb volt, mint az előző vezetés idején).

Az önkormányzat belső ellenőrének a konyha akkori vezetése nem tette lehetővé munkájának elvégzését, ez egy újabb indítást adott a képviselőknek a vizsgálódásra.

Pásztor Antal képviselő arról (is) beszélt, hogy a tavalyi önkormányzati választásokon létrejött új összetételű képviselőtestület működése, a FEB elnöki funkciója könnyebbé tette ellenőrzésüket. Több hiányosságot is feltártak, ennek nyilvánosságra hozatalát augusztus végére, az ellenőrzésük tapasztalatait összefoglaló jelentésükben ígérte. Bízik abban, hogy a két hete kinevezett új vezető, Gyovai Gáspárné irányításával gazdaságosabbá kedveltebbé válik a konyha.

(A képviselő véleményéről további részleteket itt tudhat meg.)

Pásztor Antal

A központi konyha ügyének pillanatnyi helyzetePásztor Antal és Hornyik László Károly szentesi önkormányzati képviselők július 6-án a Városháza Konferencia termében a Központi konyhával és a város közétkeztetésével kapcsolatban tartottak tájékoztatást.Hornyik László az előzményekről beszélt. Az előző év novemberében kezdték meg a vizsgálódásukat a Központi Konyhán, mivel 300 aláírást tartalmazó petíció kifogásolta az intézmény által biztosított szolgáltatás nem kellő mennyiségét, és minőségét.A mélyebb vizsgálatot az is indokolta, hogy nagy volt a dolgozók körében a fluktuáció, évente átlagosan 17-19 millió Ft. volt a konyha vesztesége (és ez magasabb volt, mint az előző vezetés idején).Az önkormányzat belső ellenőrének a konyha akkori vezetése nem tette lehetővé munkájának elvégzését, ez egy újabb indítást adott a képviselőknek a vizsgálódásra. Pásztor Antal képviselő arról (is) beszélt, hogy a tavalyi önkormányzati választásokon létrejött új összetételű képviselőtestület működése, a FEB elnöki funkciója könnyebbé tette ellenőrzésüket. Több hiányosságot is feltártak, ennek nyilvánosságra hozatalát augusztus végére, az ellenőrzésük tapasztalatait összefoglaló jelentésükben ígérte. Bízik abban, hogy a két hete kinevezett új vezető, Gyovai Gáspárné irányításával gazdaságosabbá kedveltebbé válik a konyha.(A képviselő véleményéről további részleteket a cikk alatt tudhat meg.)A tájékoztatón jelenlévő Szűcs Ildikó képviselő-asszony az elhangzottakhoz hozzátette: a szülők részéről történő tájékozódást nem fogják a jövőben megakadályozni, fontosnak tartják hogy a gyermekétkeztetést (is) végző konyha szorosabban működjön együtt a szülőkkel.Képek a sajtótájékoztatóról:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4063031097101350

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. július 6., hétfő

A tájékoztatón jelenlévő Szűcs Ildikó képviselő-asszony az elhangzottakhoz hozzátette: a szülők részéről történő tájékozódást nem fogják a jövőben megakadályozni, fontosnak tartják hogy a gyermekétkeztetést (is) végző konyha szorosabban működjön együtt a szülőkkel.
Képek a sajtótájékoztatóról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4063031097101350

Vélemény, hozzászólás?