Hírek Kiemelt hírek Szentes

A közrendért, közbiztonságért – új, helyi elismerés

A mögöttünk hagyott hónapokban, a helyi közéletben igény merült fel egy újabb díj alapítására, melyet érdemes az eddigi négy mellé felvenni.
A helyi önkormányzat az elmúlt években a „Kiemelkedő közszolgálatért”, „Kiemelkedő pedagógiai munkájáért”, „Tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkájáért” és Dr. Csergő Károly emlékéért” díjakat alapította meg a közszolgálatban és a közoktatásban kimagasló munkát végzők számára.
2021 januárjában, a veszélyhelyzetről szóló 478/2020 (XI.3.) számú kormányrendelet felhatalmazása alapján a város polgármestere módosította a helyi önkormányzati elismerésekről szóló rendeletet: létre hozta a Szentes Város Közrendjéért és Közbiztonságáért Díjat.
Az új elismerésre a mindenkori szentesi rendőrkapitány tehet javaslatot, amelyről a végső döntést – a Jogi és Ügyrendi Bizottság véleménye alapján – a képviselőtestület hozza meg. Annak az egyénnek, vagy közösségnek lenne adományozható, aki, vagy amely a város közrendje, közbiztonsága érdekében kiemelkedő szakmai munkát, illetve önfeláldozó, példamutatóan helytálló tevékenységet végez.
További információk:
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

Vélemény, hozzászólás?