Kiemelt hírek Térség

A közúti közlekedésben is fontos a környezetvédelem

Már huszonnegyedik alkalommal zajlott le 2020. szeptember 21-25. között a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció sorozat, amelyben az idei évben Szeged mellett Budapest, Debrecen és Győr is vett részt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével koordinált, az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó Akció célja a közlekedő gépkocsi-állomány állapotának felmérése mellett az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát, energiatakarékos autózás fontosságára, a mobilitás új értelmezésére.

Az Akció keretében Szegeden a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal közlekedés hatósági munkatársai, naponta változó helyen, környezetvédelmi ellenőrzésekre alkalmas gépkocsival végeztek méréseket.

Öt nap alatt 149 db járművet ellenőriztek, amelyből 20 esetben figyelmeztetés, 2 esetben műszaki vizsgálatra berendelés történt. A hatóság ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetett a tájékoztatásra annak érdekében, hogy a gépkocsik vezetői megismerjék autójuk állapotát, és tegyék meg a szükséges lépéseket a biztonságos és ezzel együtt a környezetet védő közlekedés érdekében.

 

Forrás: CsCsMKH

 

Vélemény, hozzászólás?