Csongrád Kék hírek Kiemelt hírek

A lakatot letépte, a kerékpárt elvitte, de megkerült

A rendőrök rövid időn belül elfogták azt a helybeli férfit, aki egy kerékpárt tulajdonított el Csongrádon. Lopás miatt kell felelnie. A rendőrök rövid időn belül elfogták azt a helybeli férfit, aki egy kerékpárt tulajdonított el Csongrádon.  Lopás miatt kell felelnie.

A megalapozott gyanú szerint a 23 éves helybeli lakos 2019. július 2-án délután a Fő utcán lévő kerékpár-tárolóból vitte el az oda lezárt kétkerekűt. A lakatot leszakította a bicikliről, majd felült rá és hazatekert azzal. Később zsákmányát eladta egy ismerősének.

A nyomozók rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, akit előállítottak a Csongrádi Rendőrkapitányságra. Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.

A rendőrök az eltulajdonított kerékpárt lefoglalták és visszaadták tulajdonosának.

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a szükséges vagyonvédelmi intézkedések megtételére:

+ A kerékpárlopások megelőzése érdekében az őrizetlenül hagyott kétkerekűeket minden esetben zárjuk le!
+ Célszerű olyan lakatot választani, amelyet nehéz szétvágni. Javasolt az erős láncszemekből álló, illetve U-alakú lakatok használata. A görgős zárak sodronyt tartalmaznak, amit kívülről fémhengerek védenek, ezek megnehezítik az elkövetők dolgát. A lakat lehetőleg érje át a vázat és a kereket is, azokat együttesen rögzítsük egy stabil tárgyhoz!
+ Érdemes az egy nyomon haladó járműről fényképet készíteni, alvázszámát, egyedi ismertetőjegyeit feljegyezni, megőrizni.
+ A kerékpárt forgalmas helyen zárjuk le, a nagy tömegnek visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!

(F. police.hu)

Vélemény, hozzászólás?