Hírek Kiemelt hírek Szentes

A legjobb férfi főszereplő: Gáspár Tibor

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett első Magyar Mozgókép Fesztivál záróakkordjaként ünnepélyes díjátadóra június 26-án került sor, Balatonfüreden. Ünnepélyes keretek között itt adták át a Magyar Mozgókép Díjakat, összesen 20 kategóriában.

 

A Magyar Filmakadémia zsűrije – melynek elnöke Márta István volt – a legjobb férfi főszereplő díját Gáspár Tibornak ítélte oda  A feltaláló címszerepéért.

Olvasóink többségének nem kell bemutatni a szentesi születésű Gáspár Tibor színművészt, aki a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban tett érettségit követően 1976–1980 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolát végezte el, majd több (főként) vidéki színháznak volt vezető színésze, több film főszerepét is eljátszhatta.

Szülővárosába többször is visszajár, fellépéseket vállal, ezért (is) „ A Szentes Városért Emlékérem” kitüntetettje. Ő büszkén vallja, hogy szentesi, az itt élők pedig büszkén vallják, hogy a „mi színészünk”.

A mostani  magasszíntű szakmai díjat  a Dr. Béres József kutató drámai sorsát és a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő történetét bemutató ’A feltaláló’ című magyar játékfilm főszerepéért kapta Gáspár Tibor.

Gratulálunk!

 

 

Vélemény, hozzászólás?