Hírek Kiemelt hírek Szentes

A lélek rezdülései, kifinomult színei – festményeken

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében február 3-án, a Tokácsli Galériában nyitották meg Nyári Anett: “Lelkem színei” című pasztell kiállítását.
A megjelenteket Lantos Anita, a Művelődési Központ munkatársa köszöntötte, beszélt a kiállító művésszel való találkozásáról, az általa készített festmények személyére gyakorolt hatásáról.
A tárlatot Lantos József festőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
Nyári Anett már gyerekkorában vonzódott a rajzoláshoz, fiatalként már kiszélesedett a művészeti-képzőművészeti érdeklődése. Felnőttként a munka a család másfelé terelte mindennapi gondolatait, de néhány éve újraéledt a régi vágy a rajzolás és a festés iránt.
Eleinte grafit és szénrajzokat készített, főleg portrékat rajzolt. Később a pasztellt, akvarellt és az akrilt is kipróbálta, ami kiteljesítette a színek megjelenését munkáiban. A pasztell lett a kedvencem, és valóban: ez a kifejezési mód áll legközelebb az egyéniségéhez, és a néző az alkotásain keresztül még a művésznő rezdüléseit is észreveheti.
A legújabb képein pedig erőteljesen megjelennek a fény-árnyék összefüggések, a finom tónusok, egyre több üzenet hordoznak portréi is.
A megnyitón közreműködött: Szabó Adrienn (furulya), Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola – és Varga Márta tanárnő – növendéke.
A kiállítás megtekinthető: február 26-ig, keddtől péntekig 9:00-13:00-ig, illetve 15:00-17:00-ig és szombaton 9:00-13:00-ig.

Vélemény, hozzászólás?