Kiemelt hírek Szentes

A madármentő állomáson a madarak fák napján

A Madarak és Fák Napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Ez a célkitűzés – mondhatnánk – egybevág a Madárkórház Alapítvány Szentesi Állomásának céljaival, nem véletlen, hogy a jeles napot övező héten közel 500 gyermeket fogadnak, és igyekeznek természetbarát szemléletüket formálni.

Ezen a napon, május 7-én a Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola alsó tagozatának tanulói látogattak el az állomásra, és ismerkedtek az ott folyó tevékenységgel.

A gyerekeket Nagy Tímea állomásvezető fogadta, és két fiatal önkéntes Bihari Dániel és Molnár Emma) segítségével az állomáson lábadozó állatokat mutatták meg, beszéltek az év madaráról, a gólyatöcsről, valamint egy-egy balesetet szenvedett kis madár kezelésébe is beavatták a vendégeket.

 

 

Láthatóan érdeklődőek voltak a gyerekek, ez a program csak jól illeszkedhetett az iskola pedagógiai elképzeléseinek megvalósításához.

(A Madarak és Fák Napja, a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e.)

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2725964717474668

Vélemény, hozzászólás?