Hírek Kiemelt hírek Szentes

A magyar kormány támogatja a szentesi sportcsarnok újjáépítését

Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője és Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere január 13-án közös sajtótájékoztatót tartott a Fidesz helyi irodájában.
Itt jelentette be Farkas Sándor, hogy a magyar kormány január 12-i ülésén gyors döntést hozott: támogatja a dr. Papp László Városi Sportcsarnok teljes körű újraépítését, ennek anyagi fedezetét biztosítani fogja. Ha a helyzet úgy adódik, akár egy teljesen új sportcsarnok megépítése is szóba jöhet.
Továbbá: a Belügyminisztérium egy speciális, nagy méretű sátrat biztosít a városnak, amely ideiglenesen (részben) pótolja a tűzeset áldozatává lett csarnokot. Javasolta, hogy ezt a Klauzál Gábor Általános Iskola nemrég felújított sportudvarán helyezzék el.
A miniszterhelyettes kérte a város polgármesterét, hogy jelöljön ki egy személyt, aki ebben az ügyben teljes jogú kompetenciával képviseli a város a miniszteriális szervezetekkel kapcsolatban.
Szabó Zoltán Ferenc megköszönte a valóban gyors segítséget, hiszen ez év január elsején vonultak le a tűzoltók a tűz helyszínéről, és már 12 napra rá a kormány meg is hozta döntését. Nagy segítség ez a városnak, de a város is megmozdult.
Rengeteg kezdeményezés született a város lakóinak, cégeinek részéről, hogy rendezvényeket szervezve, bevételeiket a sportcsarnok felújítására ajánlják fel – köszönet érte.
Az önkormányzat írt levelet az ország 170 települési vezetőjének, hogy támogassák a felújítást, már több konkrét visszajelzés is érkezett.
Önálló számlát nyitott a város a csarnok felújítására adományozók számára. Eddig ide 227 utalás érkezett, mintegy 8 millió forint értékben. Itt (is) megígérte a város vezetője: minden egyes forinttal nyilvánosan el fognak számolni.
Elmondta, hogy a dr. Papp László Városi Sportcsarnok tűzesete kapcsán még folyik a szakértői, tűzvizsgálói ellenőrzés, ezért még a takarítási, egyéb „feltárási” munkálatok még meg sem tudták kezdeni. Mihelyt a vizsgálat lezárul, elkezdik az újjáépítéssel összefüggő feladatok végrehajtását. Egy kisebb csoportot bízott meg a felújítási munkák koordinálására, ők már dolgoznak ezen, a műszaki osztállyal karöltve. Megkeresték a sportcsarnokot eredetileg tervező mérnököket, velük közösen kívánják a felújítást irányítani.
Beszéde végén megköszönte a magyar kormány gyors, és hathatós segítségét, reményét fejezte ki, hogy egy még korszerűbb, eszközökben gazdagabb sportcsarnokot sikerül kialakítani.
(A tájékoztató teljes anyaga a cikk alatti videón.)

Vélemény, hozzászólás?