Kiemelt hírek Szentes

A Magyar Kultúra Napján a zeneiskolában

Szentesen, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában január 22-én rendezték meg a Magyar Kultúra Napja városi ünnepségét, ahol Tanári hangverseny keretében a jeles napra emlékeztek.

Megjelent, és köszöntőt mondott Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Beszédében kiemelte a Kultúra Napjának, a magyar művészeti- és népi hagyományok ápolásának jelentőségét. Megköszönte a helyi művészeti iskola tanárainak az ezen a területen végzett kimagasló színvonalú tevékenységét, továbbá röviden vázolta a szentesi kulturális intézmények felelősségteljes munkáját.

Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója az irányítása alá tartozó művészeti iskolák munkáját méltatta, köztük kitért a szentesi zeneiskola szerteágazó, és magas színvonalú munkájára is. Bejelentette, hogy az idén nyáron Szentesen egy nagyobb szabású népzenei találkozót szerveznek.

Az ünnepi koncerten felléptek: Vágó Veronika, Bódi Gabriella, Nagy János, Szekrényesi Viktória, Mészárosné Suha Csilla, Pakó Attila, Dalmadi Zoltán, Takács Gabriella, Varga Márta, Vágvölgyi Melinda, Andor Csilla, Nánási Orsolya, Kertész Ákos, Körösparti Ágnes és Majtényi András.

Szekrényesi Viktória

A műsorban Haydn, Hidas Frigyes, Bruch, Steven Verhelst, Balázs Árpád
Ravel és Luciano Berio zeneszerzők művei csendültek fel.
Egy hosszabb tartamú videórészlet a koncertről:
https://youtu.be/PZUR4O4Fm7w

Az ünnepség keretében a szentesi oktatási és közművelődési intézményeknek egy helyi kiadványokat tartalmazó ajándék-csomagot adott át Szabó Zoltán Ferenc.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3470638276340638

Lajtha AMI tanári koncert finálé

A Magyar Kultúra Napján a zeneiskolában(Videókkal és képmelléklettel)Szentesen, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában január 22-én rendezték meg a Magyar Kultúra Napja városi ünnepségét, ahol Tanári hangverseny keretében a jeles napra emlékeztek. Megjelent, és köszöntőt mondott Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Beszédében kiemelte a Kultúra Napjának, a magyar művészeti- és népi hagyományok ápolásának jelentőségét. Megköszönte a helyi művészeti iskola tanárainak az ezen a területen végzett kimagasló színvonalú tevékenységét, továbbá röviden vázolta a szentesi kulturális intézmények felelősségteljes munkáját. Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója az irányítása alá tartozó művészeti iskolák munkáját méltatta, köztük kitért a szentesi zeneiskola szerteágazó, és magas színvonalú munkájára is. Bejelentette, hogy az idén nyáron Szentesen egy nagyobb szabású népzenei találkozót szerveznek. Az ünnepi koncerten felléptek: Vágó Veronika, Bódi Gabriella, Nagy János, Szekrényesi Viktória, Mészárosné Suha Csilla, Pakó Attila, Dalmadi Zoltán, Takács Gabriella, Varga Márta, Vágvölgyi Melinda, Andor Csilla, Nánási Orsolya, Kertész Ákos, Körösparti Ágnes és Majtényi András. A műsorban Haydn, Hidas Frigyes, Bruch, Steven Verhelst, Balázs ÁrpádRavel és Luciano Berio zeneszerzők művei csendültek fel.Egy hosszabb tartamú videórészlet a koncertről:https://youtu.be/PZUR4O4Fm7w Az ünnepség keretében a szentesi oktatási és közművelődési intézményeknek egy helyi kiadványokat tartalmazó ajándék-csomagot adott át Szabó Zoltán Ferenc.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3470638276340638

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2020. január 23., csütörtök

Vélemény, hozzászólás?