Kiemelt hírek Szentes

A magyarság történetének új megközelítése

A Szentesi Városi Könyvtár október 13-án rendezte meg Arany László új könyvének, az Ázsia tiltott magyar régészete című kötetének bemutatóját, illetve az ehhez kacsolódó előadását. Ázsia tiltott magyar régészete című, 400 oldalas, keménykötésű könyvet 2020-ban adta ki az Angyali Menedék Kiadó.
Arany László előadását egy különleges bejelentéssel kezdte: a régészeti leleteket vizsgálva úgy tűnik, hogy Szentesen és környékén találták a legtöbb, nagytérfogatú koponyát. (Arany véleménye szerint: jelentőségének megfelelően jobban kellene népszerűsíteni e tényt.)
A legújabb könyve, az abban leírt kutatási eredményei alapján állította és állítja az előadó, hogy mindaz, amit számunkra az emberi történelemről tanítottak és tanítanak – alapvetően hamis. Lényegében minden, amit az ember kialakulásáról oktatnak számunkra – többnyire valótlan.
„A munkámban bemutatott régészeti leletek és helyszínek kétségbevonhatatlan bizonyítékul szolgálnak e tekintetben. Ám lehetetlenség lenne egy kötetben összefoglalni az összes látványos, rejtélyes és elgondolkodtató emléket a múltból, a múltról.
Az ázsiai hun-magyar vonatkozásokra igyekeztem összpontosítani, annak a birodalomnak az ősiségét, technikai tudását, kapcsolatrendszerét megvilágítani, amely a jégkorszak évtízezrein, és még utána is jó pár ezer éven át, tulajdonképpen az egész Föld bolygót uralta. A történelemkönyveinkben a Hun Birodalomról szinte szó sem esik, vagy ha igen, akkor messze lekezelően, és még csak nem is egységes képet adva, széttördelve azt helyileg és időben.
A hun-magyarok lényegében az egész bolygón otthagyták a kezük és a kultúrájuk nyomait, az írásukat, a népdalaikat, az ételeiket, a világlátásukat, mindent. Letagadhatatlanul.
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Elmondható összegzésként, hogy Ázsiában, nagyjából a Ráktérítőtől északra, ősnyelvre bukkanunk. És a hun-magyar ő‘snépre, mely az mindenhol hun-magyar egész területet uralta egykor. Am az Atlantiszt elpusztító kisbolygó-becsapódás következtében szabadult fel és elsődleges hatásként hatalmas szökőár gigászi energia söpört végig a Földön, amire a népek hagyományai „Vízözönként" emlékeznek. Majd meglehető‘sen gyorsan hatalmas, több kilométer vastag jégtakarók olvadtak el, mindennek következtében a világtengerek szintje 90-120 méterrel megemelkedett.”
A jégkorszak véget érésével aztán valami megváltozott, másfajta népek jelentek meg, fegyvereket kezdtek gyártani, és mellette hihetetlen mértékű szaporodásnak indultak. Agresszivitásuk, pusztítási és rombolási hajlamuk oda vezetett, hogy ez a több tízezer éven át fennállt hatalmas birodalom megremegett és összeomlott, csupán pár ezer év alatt. Az akkortájt a rombolást és pusztítást elkezdő emberfajok ma is pontosan ugyanazt csinálják. Földdel teszik egyenlővé, hacsak tehetik – ami még megmaradt – a hun-magyar emlékekből. A nekik nem tetsző lelőhelyeket porig bombázzák, a fennmaradt tárgyakat szétlopkodják, a nyelvünket pedig szellemi ragályukkal mételyezik…
Rokon népeink, véreink, szerte a világon mégis fennmaradtak. Elszigetelt csoportokban. Arra várnak, mikor jön már el egy újabb Nimród, Atilla, vagy Árpád, aki képes és akarja is őket egyesíteni, hogy tudásuk, kultúrájuk, hagyományaik ismét a régi fényben csilloghasson.”
Az előadás érdekes volt, a magyarság történetével, történelmével kapcsolatban számos új megközelítés hangzott el – kár, hogy csak kevesen jöttek el.

Vélemény, hozzászólás?