Hírek Kiemelt hírek Szentes

A még mindig lelkes Mozdonyvezető búcsúja nyugdíj előtt

Bajczár Péter mozdonyvezető a 2022-es esztendő első tavaszi napján (március 21.) “utazta” végig a Kecskemét – Szolnok útvonalat, minden szolgálati helyen megkapva a kellő tiszteletet munkatársaitól.
Ezt a napot a Szolnok – Szentes útvonalon fejezte be, de ez egyben az utolsó mozdonyvezetői munkanapja is volt, hiszen a szolgálatot leadva – nyugdíjba vonul.
Negyvenöt évvel ezelőtt került a vasúthoz, melyből 30 évet mozdonyvezetőként dolgozott. Sok mindent megért – átélt – a Magyar Államvasutak “modern kori” történetéből, változásaiból, de ma is derűsen gondol vissza az elmúlt évtizedekre.
Társai, kollégái szerethetik, hiszen ezen a jelentős napon, a sorsformáló percekben nagyon sokan akartak találkozni Bajczár Péterrel.
Megható volt látni, hallani az őszinte megnyilvánulásokat, a baráti jókívánságokat, ezzel együtt azt, hogy a vasutas társadalomban (talán már csak az egyetlen szakma berkein belül?) még megmaradt a hagyományok ismerete, tisztelete, ápolása.
Bajczár Péter már várta ezt a napot, készült rá, ugyanakkor elérzékenyült egy-egy találkozás kapcsán. Így van ez rendjén.
Szerkesztőségünk is sok sikert kíván az Életben, még gazdagabb horgász-zsákmányt, és jó erőt, egészséget!
“Vasutas búcsúztatás” videón:

Vélemény, hozzászólás?