Kiemelt hírek Szentes Térség

A „megerősített” határvédelmi polgárőr szolgálat utolsó napja

Egy régi feladat új formátumban lezárult. A 2022. február 11-től – 2022. június 30-ig elrendelt, megerősített határvédelmi szolgálat a Déli határszakaszon véget ért.
Az Ország több településéről érkeztek polgárőr egyesületek, polgárőr tagok, hogy segítsék a rendőrség és a helyi polgárőr egyesületek munkáját a migráció adta feladatok ellátásában. Ezen időszak alatt a mélységi polgárőrök szorosan együttműködve láttak el szolgálatot a rendőrséggel, a helyi polgárőrökkel és a mezőőrökkel.
Hasonlóan a 2015 – 2016 évekhez a polgárőr egyesületeknek volt idejük szakmai tapasztalatcserére, ismeretségek, barátságok alakultak ki és nem utolsó sorban egy csapatépítő programnak is tekinthető volt ez a közösen eltöltött szolgálati időszak.
A mórahalmi polgárőr a mezőőrrel látott el közös szolgálatot június 30-án a megerősített polgárőr szolgálat utolsó napján. Járőrözés során észlelték, hogy Mórahalom külterületén, egy erdős területen több migráns személy alszik.
A rendszeresített polgárőr EDR rádión a rendőrség felé jelezték a csoport tartózkodási helyét. A rendőrség részéről az irányító parancsnok a szolgálatban lévő polgárőröket a helyszínre irányította, hogy segítsenek a helyi polgárőrnek és a mezőőrnek. A megerősítő erő kiérkezését követően összesen 28 fő migráns személyt találtak az erdőben, akiket a rendőrség kiérkezéséig feltartoztattak.
Sárközi Lászlónak a mórahalmi polgárőrség elnökének lehetősége volt személyesen is megköszönni ez elmúlt időszakban nyújtott segítséget a polgárőr társaknak, akik az utolsó nap is szolgálatban voltak.
Ezúton is szeretném megköszönni minden polgárőrnek és családtagjaiknak a segítséget, amit a megerősített polgárőr akció során nyújtottak a mórahalmi polgárőrségnek – mondta Sárközi László elnök.
Fotó: Polgárőrség
Hírszerkesztő: Magyari Béla

Vélemény, hozzászólás?