Hírek Kiemelt hírek Szentes

A megye és a települések közötti összhang erősítése

A „Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című projekt keretében a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezését kívánják segíteni, illetve a régió cselekvőképességét fejleszteni, valamint a megye területén élők egy közösséggé formálását.
Ennek a sorozatnak az első állomásaként Szentesen, a Kurca-Part Kalandparkban egésznapos, komplex programot szerveztek.
Az eseményt Kormányos Sándor, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés mezőgazdasági tanácsnoka nyitotta meg. Röviden vázolta a projekt tartalmát, amely nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre, a sportok fontosságára, az egészségmegőrzésre, a közös kulturális értékeink megőrzésére és hagyományunk ápolására.
A projekt első rendezvényének programját is ennek jegyében állították össze, kérte a jelenlévőket, hogy minél több elemét tekintsék meg, ahol lehet, tevékenyen vegyenek részt.
Bemutatót tartott a Magyra Vöröskereszt (elsősegélynyújtás), a rendőrség (közlekedésbiztonság teszt és gyakorlatban), a Szegvári Tűzköves Alapítvány (lovashagyományok őrzése).
A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai kézműves foglalkozásokat tartottak, helyi termelők termékeiket kínálták, a helyben nagy népszerűségnek örvendő Garaboly Gasztro és Kézműves Piac árusaival itt is lehetett találkozni.
A Szegedi Orvostudományi Egyetem orvosnövendékei szűréseket végeztek, a megyei közgyűlés hivatala a Megyei Értéktárat népszerűsítette.
Fellépett a Kiss Bálint Kötélugró Egyesület, a Pengető Citerazenekar, a Jövőnkért Néptáncegyüttes (táncházat is szerveztek).
Mind ezek mellett lehetett használni a Kalandpark különböző akadálypályáit, és számos ügyességi játékot is kipróbálhattak a gyerekek.

Vélemény, hozzászólás?