Kiemelt hírek Szentes Térség

A megyei elnök és szentesi képviselők is csatlakoztak a Nemzeti Régiók ügyéhez

A megyei közgyűlések közül elsőként a Csongrád megye biztosította támogatásáról a Székely Nemzeti Tanács által indított polgári kezdeményezést, a Nemzeti Régiókért. Gémes László, a közgyűlés elnöke február 5-én egyebek mellett erről beszélt Szentesen, a Páter-házban tartott sajtótájékoztatóján.

Az eseményen megjelent Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszterhelyettes, Ádok János, a megyei közgyűlés alelnöke, Bozó Zoltán, a megyei közgyűlés szentesi tagja, Kormányos Sándor, a megyei Közgyűlés mezőgazdasági tanácsnoka

Gémes László beszélt az előzményekről.
A megyei közgyűlés januári ülésén Magyar Anna, a brüsszeli Régiók Európai Bizottságának alelnöke a megyei közgyűlés tagja jelentette be: a közgyűlés elnöksége támogatja a Székely Nemzeti Tanács törekvését és erre kéri a megyei képviselőket is.
Ehhez Európa hét államából összesen egymillió uniós polgár aláírására van szükség, 2020. május 7-ig. Pártok feletti egyetértés van Magyarországon az ügy támogatására, ezért politikai hovatartozástól függetlenül támogatni érdemes a Nemzeti Régiók alakításának lehetőségét.

További – hangzó – részlet itt:
https://soundcloud.com/szgyors-1/gemes-laszlo

A megyei elnök felhívta a régió települési vezetőinek a figyelmét (is) az ügy jelentőségére, már többen jelezték támogatói szándékukat.

Farkas Sándor is a kezdeményezés fontosságát emelte ki. Alapvetően egyetértéséről biztosította a kezdeményezést, mert jó lenne az egységes nemzet megteremtése felé haladni az elszakított magyar népcsoportok „közelebb hozásával”.

Felidézte azt is, hogy az Országgyűlés döntésének értelmében Csongrád megye neve 2020. június 4-étől Csongrád-Csanád megye lesz, a trianoni békediktátum századik évfordulóján.

Ezt követően Gémes László itt, Szentesen írta alá a Nemzeti Régiók ügyének támogatását szorgalmazó ívet, ezt tette Farkas Sándor is.

 

 

 

 

 

 

A sajtóeseményen Gémes László megyei elnökkel együtt több helyi, közéleti személyiség is csatlakozott az az aláírók táborához.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat elektronikus úton itt:
https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

A fenti linkhez el lehet jutni a www.nemzetiregiok.eu oldalon, a Támogatom gombra kattintva is, vagy az aláírásgyűjtő ív letölthető a http://nemzetiregiok.eu/prints/ oldal Nyomtatványok menüpontja alól.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3509840185753780

Vélemény, hozzászólás?