Hírek Kiemelt hírek Térség

A megyei-érzés erősítése – Szeged-Szőregen

A Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése rendezvénysorozat huszonkilencedik állomását Szeged – Szőregen tartotta a Megyei Önkormányzat, melynekhelyszíne a szőregi Monti Sándor Park volt, ahol számos program várta a kikapcsolódni vágyókat.
A megnyitó után egy Nippon Zengo bemutatón és közös tornán vett részt a közönség, amelyet a HIKO Alapítvány vezényelt le, a gyerekek lelkesen másolták a tornagyakorlatokat.
A park egyik részén a hódmezővásárhelyi Alföldi Szabadidő Egyesület – Hód Baranta Szakosztályával alkalma nyílt az érdeklődőknek az íjászat, ostorcsattogtatás és egyéb katonai harci formák kipróbálására.
A gyerekek érdeklődően vettek részt a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat dolgozóival kézműves foglalkozásokon. Lehetőség nyílt macramézni, papír virágok hajtogatásra, ragasztásra, hűtőmágnesek készítésére.
A helyi iskolások GastroMini keretén belül elsajátították a hamburgerkészítés csínját-bínját, mesterszakácsok vezénylésével. A munkájukat a gyerekek elfogyaszthatták. A Megyei Önkormányzat pedig a résztvevőknek tépett-húsos grillszendvicseket biztosított, desszertként gyümölcssalátát kínált.
A színpadi program a Csongrád-Csanád Megyei Napsugárotthon Szegedi Vakok Otthona színjátszó körének előadásával vette kezdetét, majd a helyi Kossuth Lajos Általános Iskola műsora következett.
A Magyar Értéktár méltán híres elemét, a szőregi rózsatő és termesztési területét a Rózsahölgyek Rendje Egyesület mutatta be az érdeklődőknek, akik szebbnél szebb rózsatövekkel érkeztek a rendezvényre.
A program a Tisza-parti Cukorbetegek Egyesület előadásával és egy közös meridián tornával folytatódott.
Ebéd után a Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Egyesület előadásában Népdalcsokrot hallhattak, majd a Jövőnkért Néptáncegyüttes műsorát láthatták az érdeklődők.
A színpadi előadásokat Tóth Bagi Band blues koncertje zárta.
A Virgonckodó népi, hagyományos fajátékok egész nap rendelkezésre álltak az érdeklődők számára, felejthetetlen élményt nyújtva a rendezvény összes résztvevőjének.
A rendezvényen megyei termelők, kézművesek is megmutatták munkáikat. Kitelepült a kisteleki Levendulatündér, a szőregi Boszorkánysziget, a domaszéki mézes és a Kapocs Alapítványtól népi bútorfestő, ördöglakatokat, gyöngyékszereket, és patchwork-öket kiállító kézműves.
A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat sok szeretettel várja a Kedves Érdeklődőket 2022. szeptember 23–án, a programsorozat következő állomásán, Zákányszéken.

Vélemény, hozzászólás?