Hírek Kiemelt hírek Térség

A megyei közösséget erősítették – ezúttal Kövegyen

A Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése rendezvénysorozat huszonnyolcadik állomását szeptember 3-án Kövegyen tartotta a Megyei Önkormányzat.
A kövegyi Sportpályán számos program várta a kikapcsolódni vágyókat. A megnyitó után a szomszédos településről érkező, Csanádpalotai Hagyományőrző Néptánccsoport adta elő műsorát, majd egy egészséges életmóddal kapcsolatos beszélgetésen és közös tornán vett részt a közönség, amelyet a szentesi illetőségű HIKO Alapítvány vezényelt le.
A park egyik részén a hódmezővásárhelyi Alföldi Szabadidő Egyesület – Hód Baranta Szakosztályával alkalma nyílt az érdeklődőknek az íjászat, ostorcsattogtatás és egyéb katonai harci formák kipróbálására.
A gyerekek érdeklődően vettek részt a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat dolgozóival kézműves foglalkozásokon. Lehetőség nyílt gyöngyfűzésre, hajtogatásra, ragasztásra, hűtőmágnesek készítésére.
A helyi családok csapatokat alkotva főzőverseny keretei között mérhették össze tudásukat. Volt, aki kolbász- és hurka sütéssel, volt, aki halászlé főzéssel készült. Kövegy Község Önkormányzata bográcsos babgulyással nevezett. A résztvevő csapatok munkáit ebédidőben kóstolhatták a látogatók. A Megyei Önkormányzat lekváros batyut és buktát biztosított desszertként.
Kabai Alex a főzőverseny ideje alatt adott koncertet, megteremtve ezzel mind a főzéshez, mind pedig a rendezvény többi programjához a jó hangulatot.
A nap folyamán a csanádpalotai Csibész Egyesület különböző gyerekprogramokkal várta az érdeklődőket.
A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kiadványai és a megye településeiről szóló imázsfilmek egész nap megtekinthetők voltak.
A Virgonckodó népi, hagyományos fajátékok felejthetetlen élményt nyújtottak a rendezvény összes résztvevőjének, a digitális világot kizárva, kicsik és nagyok egyaránt szívesen játszottak ezekkel az eszközökkel.
A közeli Apátfalváról is érkeztek kézművesek, akik bemutatták a településükre jellemző munkákat. A kedvenc stand pedig a csigatészta készítő asszonyoké volt, a jelenlévők nagy érdeklődést mutattak a fortélyok elsajátítására.
Ebéd után Madzag Jankó és Nyúl Dani című bábjátékot láthattak a nézők a Kacagó Bábszínház előadásában.
A színpadon Csák László és Barátai koncerttel folytatódott a program, majd a Jövőnkért Néptáncegyüttes előadását láthatta a közönség.

Vélemény, hozzászólás?