Kiemelt hírek Térség

A megyei önkormányzat és a rendőrfőkapitányság szorosabb együttműködése

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői június 16-án támogatási szerződést írtak alá.

A két szervezet között évek óta kiváló a kapcsolat. A megyei közgyűlés vezetősége rendkívül nagyra értékeli és hálás a Főkapitányság munkájáért. A megye közrendje, közbiztonsága szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott maradt – mondta Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke.

Hozzátette: a megyei főkapitányság által indított prevenciós programok életkornak megfelelő előadásokkal, rendezvényekkel, szakmai kiadványokkal, oktatófilmekkel segítik a fiatalok figyelmét felhívni többek között a bűn- és baleset-megelőzésre, a drogfogyasztás veszélyeire, az elsősegély nyújtásra.

Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés úgy döntött, hogy a 2020. évi költségvetése terhére egyszeri, kettőmillió forint vissza nem térítendő pénzbeli támogatást biztosít a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság részére, melynek támogatási szerződését, melyet a mai napon Dakos József r. dandártábornok, megyei főkapitány is ellátott kézjegyével.

 

Forrás: Csongrád-Csanád megyei Közgy.

Vélemény, hozzászólás?