Kiemelt hírek Szentes

A műszaki katonák és a lakosság közös Adventi ünnepe

Szentesen, a református Nagytemplomban december 11-én rendezte meg a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a már hagyományos, 11. Adventi Koncertjét, melyen megjelent Szirbik Imre polgármester, Seres József, a műszaki ezred parancsnok helyettese.

Fehér Csaba, a Nagytemplomi Egyházközség lelkésze is köszöntötte a megjelenteket, majd az Adventről osztotta meg gondolatait.

A műsorban két honvéd művészegyüttes lépett fel a Honvéd férfikar és a MH Hódmezővásárhely Helyőrség katonazenekara.

A Honvéd Férfikar Magyarország 1949-ben alakult, egyetlen hivatásos férfikórusa. Az operaszínpadok és a koncertpódiumok állandó résztvevője, a klasszikus zenei hangversenyélet kikerülhetetlen szereplője, itthon és külföldön egyaránt.

Nem csupán klasszikus műveket tart műsoron a Honvéd Férfikar, tekintettel arra, hogy a kevert könnyűzenei műfajokat felvonultató, ún. Crossover irányzat egyik első képviselője volt hazánkban.

A szentesi műsoruk is a „crossover” stílus jegyében született, amit előrevetített, hogy Johann Sebastian Bach Magnificat című művét Nagy László Adrián átiratában, jazz stílusban adták elő. A repertoárjuk további darabjait is a „Másképp zenélünk” című nemrég óta elkezdett, egyik új irányzatuk jellemezte.

A gondolat, az örvendezés és hála a mai zenei nyelven is kifejezhető. És ki is kell fejezni, mert így lehet kapcsolatot teremteni egyrészt a múlttal, másrészt a mai emberek között, vallja (többek között) Riederauer Richárd, az együttes karnagya.

Ezt a vonulatot követte a hangverseny másik fellépője, a MH Hódmezővásárhely Helyőrség katonazenekara is. Bár megszólaltattak néhány klasszikus karácsonyi dallamot is hagyományos formában, de ők is több feldolgozást is bemutattak.

A programban közreműködött Nagy János orgonaművész.
A koncert közös énekléssel zárult.

MH Advent 2018

A műszaki katonák és a lakosság közös Adventi ünnepeSzentesen, a református Nagytemplomban december 11-én rendezte meg a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a már hagyományos, 11. Adventi Koncertjét, melyen megjelent Szirbik Imre polgármester, Seres József, a műszaki ezred parancsnok helyettese. Fehér Csaba, a Nagytemplomi Egyházközség lelkésze is köszöntötte a megjelenteket, majd az Adventről osztotta meg gondolatait.A műsorban két honvéd művészegyüttes lépett fel a Honvéd férfikar és a MH Hódmezővásárhely Helyőrség katonazenekara.A Honvéd Férfikar Magyarország 1949-ben alakult, egyetlen hivatásos férfikórusa. Az operaszínpadok és a koncertpódiumok állandó résztvevője, a klasszikus zenei hangversenyélet kikerülhetetlen szereplője, itthon és külföldön egyaránt.Nem csupán klasszikus műveket tart műsoron a Honvéd Férfikar, tekintettel arra, hogy a kevert könnyűzenei műfajokat felvonultató, ún. Crossover irányzat egyik első képviselője volt hazánkban.A szentesi műsoruk is a „crossover” stílus jegyében született, amit előrevetített, hogy Johann Sebastian Bach Magnificat című művét Nagy László Adrián átiratában, jazz stílusban adták elő. A repertoárjuk további darabjait is a „Másképp zenélünk” című nemrég óta elkezdett, egyik új irányzatuk jellemezte. A gondolat, az örvendezés és hála a mai zenei nyelven is kifejezhető. És ki is kell fejezni, mert így lehet kapcsolatot teremteni egyrészt a múlttal, másrészt a mai emberek között, vallja (többek között) Riederauer Richárd, az együttes karnagya. Ezt a vonulatot követte a hangverseny másik fellépője, a MH Hódmezővásárhely Helyőrség katonazenekara is. Bár megszólaltattak néhány klasszikus karácsonyi dallamot is hagyományos formában, de ők is több feldolgozást is bemutattak.A programban közreműködött Nagy János orgonaművész. A koncert közös énekléssel zárult.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2411842842220192

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. december 11., kedd

 

Vélemény, hozzászólás?