Kiemelt hírek Szentes

A műszaki katonák készülnek a repülő VB-re

Ezekben a napokban a Budapesten, június 23-24-én megrendezendő Red Bull Air Race Repülő Világbajnokság műszaki biztosítására készülnek a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái.

Ennek kapcsán május 23-án az újságírók is betekintést nyerhettek a felkészülés egyik fázisába. Ekkor, a műszaki ezred Tisza parti gyakorlóterén egy 60 tonna teherbírású, úszóaljzatú híd építését gyakorolták a Hídépítő zászlóalj katonái – dr. Kállai Ernő őrnagy, mb. parancsnok vezetésével.

Ezen a napon a jelzett híd össze- és szétszerelését gyakorolták a katonák, amire azért is szükség volt, mert az állomány több mint 50 %-a most szerzi meg első tapasztalatait e munkában.

 

 

A parancsnok elmondta, hogy a felkészülés során más feladatokat is végrehajtanak, hiszen összetett és komplex feladat várja a VB műszaki hátterét biztosító katonákat. Az alap: a Dunán kompokat úsztatni, majd rögzíteni, amire elhelyezik a repülőgépek elé állított akadályokat.

 

 

Várhatóan az állományból 110 fő vesz részt a három hetet igénylő feladat-ellátásban, időarányosan megfelelően felkészültek annak végrehajtására.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?