Kiemelt hírek Szentes

A műszaki katonákról, életükről – rajzokban

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred által meghirdetett “Műszaki napon jártam” gyermek rajzpályázat eredményhirdetését és az alkotásokból készült kiállítás megnyitóját május 20-án rendezték meg szentesi Gyermekkönyvtárban.

A megjelent alkotókat és szüleiket Kiss Erika, az alakulat honvédelmi alkalmazottja, a pályázat egyik szervezője köszöntötte, és többek között arról beszélt, hogy 101 pályamunka érkezett a felhívásra, legmesszebbről, Gyuláról küldtek rajzot.

A sok rajz szinte teljes egészében visszaadta az idei Műszaki Napon történteket: a rajzokon megjelentek a vonuló katonák, a technikai eszközök, a búvárok, a repülők, a korona, sőt még a dj. is. A képek többféle technikával készültek, a legtöbb mégis színes ceruzarajz. Döntően a 6-10 éves korosztály tagjai közül kerültek ki.

Az eredmények:
I. Szabó Nelli (Koszta József Ált. Isk. Szentes)
II. László Eszter (Nagyboldogasszony Kat. Ált. Isk. – Csongrád)
III: Tihanyi László (Apponyi téri Óvoda – Szentes)

Különdíjat szavazott meg a zsűri a Rákóczi utca Óvoda Maci csoportjának, akiknek munkáján a kapunyitástól a kapuzárásig végig kísérhető a Műszaki Nap programja.

A díjakat Bartók Gábor alezredes, a műszaki ezred törzsfőnöke adta át.
A megnyitón közreműködött Pakó Barnabás, Nyiri Csongor, a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, és Pakó Attila művész-tanár.

 

A kiállítás ez év szeptemberéig tekinthető meg a gyermekkönyvtár nyitvatartási idejében.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2757257131012093

Vélemény, hozzászólás?