Kiemelt hírek Szentes

A „Negyedik is lángra lobban”

Szentesen a Kossuth téren, Advent negyedik vasárnapján, december 22-én dr. Gruber László, a Szent Anna Rk. Templom plébánosa mondta el gondolatait. Jézus születésére hívta fel a figyelmet, amely örömet hozott az emberek szívébe. Az ünnepi készülődés közepette vegyük észre, hogy a Megváltó eljött közénk. Vegyük észre a karácsony igazi arcát, a fényt, a megszületett Megváltót.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket, felidézte az előző három gyertya-gyújtás történéseit, majd dr. Gruber Lászlóval együttesen meggyújtották az Adventi koszorún a negyedik gyertyát.

Az ünnepi alklamon közreműködtek az Új Hajtá együttes, és a templom más, ifjúsági közösségei.

Ez ünnepi alkalomra verset ajánlunk Önöknek – szeretettel

Aranyosi Ervin: Adventi negyedik gyertya

Negyedik is lángra lobban,
kiviláglik tiszta fénye.
Ott ragyog a csillagokban,
s éled az ember REMÉNYe.

A szívünkben BÉKE lángja,
HITünk ajtót nyit a jóra.
Aki ránk néz, máris látja:
– Elérkezett hát az óra.

S bizony, hol a SZERETET él,
ott gonosznak helye nincsen.
Hol a jóság jövőt remél,
ott megjelenik az Isten.

Eljön a mennynek országa,
tudom, itt lesz, lent a Földön.
Nyíljon ki szívünk virága,
aki remél, készülődjön!

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3372986159439184

Advent negyedik vasárnapja 2019

„Negyedik is lángra lobbant”(Képmelléklettel)Szentesen a Kossuth téren, Advent negyedik vasárnapján, december 22-én dr. Gruber László, a Szent Anna Rk. Templom plébánosa mondta el gondolatait. Jézus születésére hívta fel a figyelmet, amely örömet hozott az emberek szívébe. Az ünnepi készülődés közepette vegyük észre, hogy a Megváltó eljött közénk. Vegyük észre a karácsony igazi arcát, a fényt, a megszületett Megváltót.Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket, felidézte az előző három gyertya-gyújtás történéseit, majd dr. Gruber Lászlóval együttesen meggyújtották az Adventi koszorún a negyedik gyertyát. Az ünnepi alklamon közreműködtek az Új Hajtá együttes, és a templom más, ifjúsági közösségei. Ez ünnepi alkalomra verset ajánlunk Önöknek – szeretettelAranyosi Ervin: Adventi negyedik gyertyaNegyedik is lángra lobban,kiviláglik tiszta fénye.Ott ragyog a csillagokban,s éled az ember REMÉNYe.A szívünkben BÉKE lángja,HITünk ajtót nyit a jóra.Aki ránk néz, máris látja:– Elérkezett hát az óra.S bizony, hol a SZERETET él,ott gonosznak helye nincsen.Hol a jóság jövőt remél,ott megjelenik az Isten.Eljön a mennynek országa,tudom, itt lesz, lent a Földön.Nyíljon ki szívünk virága,aki remél, készülődjön!Képgaléria: https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3372986159439184

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. december 22., vasárnap

Vélemény, hozzászólás?