Hírek Kiemelt hírek Szentes

A Nemzeti Gyásznapon a hősökre emlékeztek

Szentes Város Önkormányzata és a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred az aradi vértanúk emléknapja alkalmából október 6-án a Hősök Erdejében található Aradi Vértanúk Emlékműve előtt megemlékezést tartott.
Az aradi vértanúkra Szabó Zoltán Ferenc polgármester emlékezett, aki először történelmi áttekintést adott az eseményekről, kiemelte: a magyarság kiérdemelte a szabadságot. Ezt követően beszélt a vértanúk és gr. Batthyány Lajos miniszterelnök erényeiről, életük utolsó perceiről.
Beszédét a következő gondolatokkal fejezte be:
Csendben, méltóságteljesen nyugszanak az aradi tizenhármak. Ők, kik életüket adták hazájukért, hitükért és bátorságukért. Mi pedig emlékezünk és fejet hajtunk, tisztelgünk előttük.
A Nemzeti gyásznapunk, az aradi vértanúk bátorságra, kitartásra ösztönöznek bennünket – a történelem nem felejt.
Végül Aranyosi Ervin: Az aradi vértanúk emlékére című versét mondta el.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és szabadtéri
A beszédet követően az önkormányzat, a Szentes Járási Hivatal, a fegyveres testületek vezetői, a civil szervezetek, dr. Csiky László, Szentes díszpolgára megkoszorúzták az emlékművet, illetve egy mécsest helyeztek el azokért, akik életüket áldozták a magyar szabadságért, a nemzeti függetlenségért.
Ezt követően sor került vitéz Vastagh György ezredes, a Hősök erdejében található szobrának hasonló módon történő koszorúzására.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló, szabadtéri, emlékmű és fa

Vélemény, hozzászólás?