Hírek Kiemelt hírek Szentes

A népi hagyományok, a szentesi ízek őrzése

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár – két év kényszerű szünet után – tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Kézműves Ízek Fesztiválját, április 18-án, az Ifjúsági Házban.
A Szentesi Művelődési Központtal együttműködve megvalósult rendezvény különlegessége az volt, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítettek, de annak elkészítésébe be is vonták az érdeklődőket, illetve a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatták a látogatók.
A rendezvény lebonyolításában számos civil szervezet működött közre, hogy tartalmas kikapcsolódást nyújtson a locsolkodás előtt, vagy közben, vagy után, vagy helyette ezt a programot választó érdeklődőknek.
A programot Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Matkócsik Pál, a rendező egyesület elnöke nyitotta meg, műsort Ollai István (vőfély) vezette.
A gasztronómiai érdekességek bemutatásával (illetve kóstolókkal) párhuzamosan zajló több órás műsorban felléptek a Zöldág Hagyományőrző Szakkör néptáncosai (Téltemetés-Tavaszköszöntő, Húsvétolás); Debreczeni-Kis Helga népzenész (citera), az orosházi Aranygriff Dobkör, Balla Tibor többszörös Aranypáva nagydíjas tekerős.

Vélemény, hozzászólás?