Kiemelt hírek Szentes

A népművészet kincseire épülő alkotások tárháza a könyvtárban

A Szentes Városi Könyvtárban március 23-án, „Fehéren fehérrel” címmel nyílt kiállítása a Szentesi Művelődési Központ Kézimunka Szakkörének.

A tárlatot Almási Jánosné, címzetes általános iskolai igazgató ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Többek között felhívta a figyelmet arra, hogy azért nagyszerű ez a kiállítás, mert az alkotók nem engedik feledésbe merülni az örökséget, az évszázadok óta élő motívum világot, a hagyományszeretet.

 

 

Asszonykezek apró mozdulatai készítették ezeket a csodákat, és a látogatók a munkáikon keresztül nem csak a jelenbe, de a múltba is visszarepülhetünk – mondta. A szakkőrről szólva: a kiállító csapat már 38 éve találkozik hetente egy alkalommal az Ifjúsági Házban, annak az intézménynek az egyik csoportjaként. „Ez egy igazi, nagy család, melyet  a varrásszereteten túl az egymásra figyelés, a szeretet, valamint az egyéb, közös programok is összetartanak.”

A kiállítás egy igazi kincsestár. Látható különböző technikákkal készített zsebkendő, terítő, kötény, párna, kendő-fejkendő és még sorolhatnánk a szebbnél szebb munkákat.

 

 

Az alkotókat Szemerédi Endréné, a Szakkör vezetője mutatta be, miközben Varróné Szabó Ildikó, a Művelődési Központ igazgatónőjének közreműködésével Emléklapot is átadott a kiállítóknak.

 

 

A megnyitón gitáron közreműködött Csatordai Janka. A program a közösen összehozott sütemények, üdítők közös elfogyasztásával és beszélgetéssel zárult.

A tárlat április 11-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási idejében.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?